Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μητσοτάκης – Τσιάρας μαζί στο Άγιον Όρος

Στο Άγιον Όρος βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Καρδίτσας

Στο Άγιον Όρος βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Τσιάρα. Το προσκύνημα ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι κ. Μητσοτάκης και Τσιάρας έφτασαν στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, λίγα λεπτά μετά τις 12 και έγιναν δεκτοί με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Αγίου Όρους. Στην πλατεία τους υποδέχτηκαν ο πρωτεπιστάτης Βαρνάβας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου και έξω από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, οπού προσκύνησαν την Ιερή εικόνα «Άξιον Εστί» της Παναγίας, τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας, ενώ στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα προς τιμήν τους. Ακολούθως, μετέβησαν στις μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα, και κατέληξαν στη Μονή Ξενοφώντος, όπου και διανυκτέρευσαν.

Να προσευχηθούν για όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια ζήτησε από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αντιφώνησή του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

«Δεν ήρθαμε εδώ πέρα σήμερα ως πολιτικοί να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά. Ήρθαμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά πρωτίστως ήρθαμε ως πιστοί, να σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγιάς μας, με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του, μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Και πάλι σας ευχαριστούμε για όλα, σας ευχαριστούμε γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και ζητάμε με πολύ σεβασμό, με πολλή αγάπη, με πολλή τιμή, τις ευχές και τις προσευχές σας, πρώτα από όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους ταπεινούς προσκυνητές».

Μητσοτάκης – Τσιάρας μαζί στο Άγιον Όρος

Μητσοτάκης – Τσιάρας μαζί στο Άγιον Όρος




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων

Next Article

Μεγάλη η συμμετοχή των χορωδιών στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας