Μητσοτάκης και Αυγενάκης κόβουν την άθληση σε 120.000 ηλικιωμένους, ΑμεΑ, Ρομά και παιδιά

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας

Μητσοτάκης και Αυγενάκης κόβουν την άθληση σε 120.000 ηλικιωμένους, ΑμεΑ, Ρομά και παιδιά

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με διαταγή του προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διέκοψε τη χρηματοδότηση (από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού που πραγματοποιούνται μέσω των Δήμων.

Τη στιγμή που οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αναχωρούσαν για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε τη διακοπή 700 ειδικών τμημάτων μαζικού αθλητισμού ΑμεΑ. Την ίδια ώρα, βεβαίως, υπέγραφε την έγκριση δαπάνης 20.000 ευρώ για τις δικές του φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις στο Τόκιο…

Με αυτή την απόφαση, που βαραίνει και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, διακόπτονται από την άθληση πάνω από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας, ΑμεΑ, Ρομά και παιδιά σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Καταργούνται 5.000 τμήματα αθλούμενων, ενώ 1.300 γυμναστές οδηγούνται στην ανεργία. Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα προγράμματα αυτά καταργούνται για πρώτη φορά εδώ και σαράντα χρόνια, δηλαδή από το 1981, όταν και συστάθηκαν.

Με την ανωτέρω απόφαση τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σύνολό της δείχνουν τις προθέσεις και τα σχέδιά τους για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν άμεσα!

Υπεύθυνος τμήματος Αθλητισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας

Μυρισιώτης ΛεωνίδαςTotal
17
Shares
Previous Article

Έχετε και…. «μυστικούς» συμβούλους,  κε Δήμαρχε Μουζακίου;

Next Article
diarikseis

Καρδίτσα: Συνελήφθη για κλοπή μετά από δύο διαρρήξεις σε σπίτιαTotal
17
Share