Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μισές αλήθειες από το Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας για έργα Αργιθέας

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Μισές αλήθειες από το Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας για έργα Αργιθέας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Το Γραφείο Τύπου Θεσσαλίας δημοσίευσε Δελτίο με τίτλο :

«Ολοκλήρωση έργου οδικής ασφάλειας στην Αργιθέα» με βαρύγδουπες δηλώσεις περί πολιτικής της Περιφ Αρχής υπέρ ποιότητας ζωής ορεινών περιοχών κλπ κλπ.

Καταρχάς αποτελεί καλό βήμα ,που επιτέλους τα ¨κέντρα της Λάρισας¨ασχολούνται με την ορεινή Αργιθέα , τους χωματόδρομους αρμοδιότητας της περιφέρειας και ενημερώνουν έστω και με …μισές αλήθειες την κοινή γνώμη της Καρδίτσας .

* Όμως προς αποκατάσταση της αλήθειας αξίζει να σημειώσουμε :

1. Κανένα έργο δεν ολοκληρώθηκε . Η πρώτη εργολαβία από Διασταύρωση Σπηλιωτισσας έως Λίμνη ( 3 ,4 χλμ) πρώτο τμήμα της Επαρχιακής οδού 9 – έως Λίμνη Στεφανιαδας – Αετοχωρι – Β Μάραθο – Βραγκιανά ( διασταύρωση ) μήκους συνολικού 15 χλμ – εκτελέστηκε μισό σχεδόν , μόλις 2 χλμ και δαπάνη : 3.000.000€ .

^^ Ήτοι 1,5 εκατ ευρώ ανά χλμ , ποσό εξωφρενικό και πέραν πάσης λογικής .

Επίβλεψη : η Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας , γνωστή τοις πάσι για τα …¨ έργα και ημέρες ¨ των κεντρικών στελεχών της .

2. Ημιτελές έμεινε το τμήμα 1,5 χλμ σχεδόν με πρόφαση της ….κατολίσθησης και της ανάγκης για νέα γεωτεχνική μελέτη …..τουτέστιν: η μπάλα στην εξέδρα , του στρίβειν δια της αναθέσεως μελετών επι μελετών ….

3. Μετά το χωμάτινο αυτό τμήμα άθλιας βατότητας , η δεύτερη εργολαβία ΤΕΚ ΑΕ εργάζεται απο πέρυσι σε επόμενο τμήμα 4 χλμ περίπου ( …3100 μ) με πίστωση 3.600.000€ ,όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου Γραφείου Τύπου Θεσσαλίας .

* Η συνολική πίστωση των 7.000.000€ είχε εγκριθεί το 2016-2018 απο το Υπ Υποδομών – υπουργίας Χρ Σπιρτζη- με παρέμβαση Π Βραντζα και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.

Η καθυστέρηση στις δημοπρατήσεις , απορρόφηση πόρων οφείλεται αποκλειστικά στην επιβλέπουσα περιφέρεια .

Είμαστε στον 5ο χρόνο απο την αρχική έγκριση …

4. Για το επόμενο τελευταίο τμήμα απο Αετοχωρι έως Β Μάραθο ,ουδέν ακούγεται για νέα τελική πίστωση ολοκλήρωσης της επαρχιακής οδού 9 ,που θα συνδέσει ενδοδημοτικά τα χωριά της Ανατολικής με του Αχελώου και την Αρτα – Ι Μ Σελτσου με Ι. Μ. Σπηλιωτισσας – και Ι. Μ. Σωτήρος Βραγκιανών .

Τότε μόνο θα ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο υποδομής – οδικής ασφαλείας.

^ Θα ωθήσει την ορεινή απόμακρη περιοχή στην Ανάπτυξη , θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό , για τον οποίο πασχίζει και η Ι Μητρόπολη Θεσσαλιωτιδος.

5. Δυστυχώς δεν υπάρχει …Μείζων Αντιπολίτευση ΠΣ Θεσσαλίας και οι τοπικοί Αιρετοί Αργιθέας δεν έχουν δείξει τον ανάλογο ζήλο για τακτικη παρακολούθηση των διαδικασιών και τρόπου εκτέλεσης – με το πρόσχημα ότι η ¨ αρμοδιότητα¨ ανήκει στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

@ Ούτε όμως οι Πολιτικοί του νομού – κυβερνητικοί και μη- πλην ΛΑΣ Θεσσαλίας , παρεμβαίνουν υπέρ της ολοκλήρωσης και καλής εκτέλεσης του οδικού έργου / επαρχιακή οδός 9- μηδέ εξαιρουμένων και των κομματικών φορέων ( ΝΟΔΕ/ΔΕΠΠ)…

@ Όλα αυτά καταγράφονται στη συνείδηση των 4.000 εκλογέων Αργιθεατών – και των άλλων 10.000 που ζουν στις θεσσαλικές πόλεις και είναι βέβαιο ότι η αγανάκτηση τους θα φανεί στις προσεχείς κάλπες ,όποτε και αν στηθούν.

^^ Η αδικία και η άνιση μεταχείριση που επιφυλάσσει η παρούσα Περιφ Αρχή Θεσσαλίας στους Αργιθεάτες , κατά ευθεία παράβαση άρθρου 101 παρ Σ , ΕΧΤΑ και ΣΛΕΕ , χρεώνεται στους αρμόδιους : Αιρετούς και Κοινοβουλευτικούς .

^ Μη ασφαλτόστρωση σχολικού κεντρικού δρόμου : Ρογκίων – όρια Ευρυτανίας (6χλμ)

^ Μη άσφαλτο απο Αργυρι – Γέφυρα όρια Αιτωλίας (5 χλμ)

^ Μη άσφαλτο ακόμα απο Γκροπες- Κατουσι (3χλμ ) κοκ κοκ

^ Μη παράσταση στη ΔΕΗ για άσφαλτο 5 Αδέλφια – οδικές επικίνδυνες σήραγγες Συκιάς – Στεγαστρο Μ Σκάλας Ανθηρού κα.

@ Έχουμε στείλει επιστολή – πρόσκληση στον Περιφερειάρχη για επιτόπια επίσκεψη του – για πρώτη φορά στα 12 χρόνια θητείας του – στα Θεσσαλικά Βραγκιανά , τα ενεργά χωριά ενότητας Αχελώου για να δει με τα μάτια του ,που κινούνται οι μικροί μαθητές μας , οι κτηνοτρόφοι ,ο κόσμος ….

^Θέσαμε τελική προθεσμία έως Παρασκευή 26-8-22.

^Δώσαμε περίοδο επαναπροσέγγισης και καταλλαγής ώστε να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις και εξαγγελίες ΥΠΕΡ των ορεινών περιοχών.

Η οργή ξεχείλισε !

Ο κοινοτάρχης Αργυρίου στην Ημερίδα Κοράκου τόνισε με θάρρος και παρρησία στον ηγέτη της Θεσσαλίας : Είσαι απών απο χωριά μας , ψήφο δύσκολα θα δεις ….

* Ας σκεφτεί τα λόγια του Αιρετού που διέσωσε την αξιοπρέπεια της αυτοδιοίκησης !

Άλλοι …χαϊδεύουν, βραβεύουν εκείνους που με την πολιτική τους αδικούν τον τόπο , δίνοντας ψίχουλα στην Αργιθέα , η οποία αποτελεί την πηγή ζωής για τον ξηραμένο Θεσσαλικό κάμπο ( νερά Αχελώου , υδροηλεκτρικά ,αιολικά ).

@ Σε περίπτωση νέας άρνησης : μονόδρομος η προσφυγή σε όργανα ΕΕ ,Κομισιόν, Μαξίμου και κόμματα .

Η Κυβέρνηση – Βουλευτές ας λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα …

Έχουν την πρώτιστη πολιτική ευθύνη για τις αδικίες …

° Ρητά επιφυλασσόμαστε και στο …επανιδείν !!!

Δημήτρης Παπακώστας

Βραγκιανά 20-8-22




Total
0
Shares
Previous Article
coronovirus rapid covid

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Παρασκευή 19/8

Next Article
Eleni vitali theatro Ktimenis slide anabaletai

Αναβάλλεται η Μουσικοθεατρική παράσταση με την Ελένη Βιτάλη & ΤΖΟΥΜ λόγω επιδείνωσης του καιρού

Related Posts