Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μηνύματα από το Γουέμπλεϊ

 

*Γράφει ο Θανάσης Θάνος

Στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 24-2-2019 δημοσιεύτηκε από τον καθηγητή ιστορίας στο Haverford College των ΗΠΑ κ. Αλέξανδρο Κιτροέφ κείμενο με τίτλο « Ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ».

Η συμμετοχή Ελληνικής ομάδας στον τελικό αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης ποδοσφαίρου της Ευρώπης του κυπέλλου πρωταθλητριών, γνωστής σήμερα ως Τσάμπιονς Λίγκ, την 2-6-1971, ήταν μέγα γεγονός. Μόνο με τη συμμετοχή Ελλήνων παικτών, η Ελληνική ομάδα πέτυχε κάτι που στις μέρες μας και παρά τις δαπανηρές μεταγραφές ξένων παικτών από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, δεν είναι εύκολο να φτάσει κάποια ομάδα στον τελικό. Υπήρχαν δηλαδή οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμμετοχή. Οι προϋποθέσεις μεταβλήθηκαν σε γεγονός, επειδή βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος που ήταν ο Πούσκας. Η ιστορία που κουβαλούσε ως παίκτης ο εν λόγω προπονητής, η ποδοσφαιρική του «ραδιενέργεια» μεταδόθηκε στην ομάδα με τη θρυλική περίφημη ρήση του «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς».

Τα μηνύματα από το Γουέμπλεϊ είναι ότι σε όλα τα θέματα θα πρέπει να αξιοποιείται κάθε φορά η ενυπάρχουσα ελληνική ικανότητα με το να αναζητείται ο κατάλληλος «επκεφαλής». Και στο χώρο της πολιτικής θα πρέπει να βρίσκονται οι πλέον κατάλληλοι. Δυστυχώς στο παρελθόν έγιναν νομάρχες άνθρωποι χωρίς προσόντα με κριτήριο κομματική υποχρέωση (άσχημο παιχνίδι με θεσμό), γίνονται υπουργοί όχι με κριτήριο καταλληλότητας αλλά πολιτικών κομματικών πόντων, συγγενικών σχέσεων κ.λπ. Ίσως η ύπαρξη «φίλτρων» στις τοπικές κοινωνίες που θα δέσμευαν τα κόμματα, να έστελνε στη Βουλή τους πλέον κατάλληλους.

Αν είχαν ευρεθεί οι κατάλληλοι, θα φθάναμε στην ταπεινωτική κρίση της πατρίδας μας; Θα συνέβαιναν όσα τραγικά συμβαίνουν στη φορολογία, στο χώρο της υγείας, της παιδείας, των έργων κ.λπ. ;

*ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Βραδιά γεμάτη χρώματα και παραδοσιακά ακούσματα στο Μουζάκι

Βραδιά γεμάτη χρώματα και παραδοσιακά ακούσματα στο Μουζάκι

Next Article
ekpaidefsi

Ειδική Αγωγή: Έως 22/7 η υποβολή δικαιολογητικών για τους εκπαιδευτικούς ΤΕ και ΔΕ

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…