Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την παγκόσμια ημέρα νερού - Συλληπητήρια Μαράβα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την 25η Μαρτίου

Αγαπητοί μου Συμπολίτες

Διακόσα δύο χρόνια πριν ήχησαν χαρμόσυνα  οι καμπάνες της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Ήταν η ημέρα που ο  Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τα όπλα τού ιερού αγώνα της ανεξαρτησίας των Ελλήνων, στην Αγία Λαύρα την 25η Μαρτίου 1821.

Τα λόγια του γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δύο αιώνες μετά συγκλονίζουν. «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την επανάσταση δεν συλλογιστήκαμε ούτε πόσοι είμασταν, ούτε πως δεν έχουμε άρματα. Είμασταν όλοι μαζί, ενωμένοι για τον κοινό σκοπό».

«Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», ήταν το σύνθημα των αγωνιστών απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της υπόδουλης Ελλάδας.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου με το διπλό της εορτασμό, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την έναρξη της νικηφόρας επανάστασης ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία, μας βάζει σήμερα προ των ευθυνών μας.

Μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού, όταν πορεύεται ενωμένος, με ομοψυχία, ακόμη και σε άνισες μάχες. Γίνεται ο Δαυίδ  που νικάει το Γολιάθ. Θυμίζει το γενναίο  Νέστορα που κατατροπώνει τον γίγαντα Λυαίο.

Αυτό καλούμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για το καλό της πατρίδας μας και την προκοπή της.

Η εθνική παλιγγενεσία  του 1821, φάρος στην πορεία μας σήμερα. Η ενότητα και οι ομοψυχία της επανάστασης, μάθημα και στάση ζωής για όλους μας.

Για να είμαστε άξιοι συνεχιστές της λαμπρής ιστορίας μας.

Ας υψώσουμε όλοι στα σπίτια μας το γαλανόλευκο σύμβολο της πατρίδας μας, την ένδοξη και αιματοβαμμένη σημαία μας, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την  ελευθερία μας. Τους ήρωες του 1821.

Ζήτω η Ελλάδα!!!

Χρόνια πολλά Έλληνες
Total
0
Shares