Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη στους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Μήνυμα του δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, διότι μαζί με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμούμε τους αγωνιστές της ελευθερίας του Έθνους μας. Το 1821, αποτέλεσε την αφετηρία του μεγάλου αγώνα αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού από τον τόπο και δημιουργίας της νεότερης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα ιστορικό ορόσημο που εμείς οι απόγονοι των τότε επαναστατών,είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε ανεξίτηλη τη λάμψη του, διότι, όπως είπε και ο ΓουίνστονΤσώρτσιλ: «Ο λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα,ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβαβατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση»… Συγκλονιστικά τα λόγια του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, όπου αναδεικνύεται το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και η αποφασιστικότητα του Έθνους να διεκδικήσει με το αίμα του το δικαίωμα να ζει σε ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο.

Στη σημερινή εποχή, οι πολεμιστές της εθνικής παλιγγενεσίας και ειδικά οι μεγάλοι ήρωές της όπως ο Κολοκοτρώνης, ο δικός μας ατρόμητος πολέμαρχος Γεώργιος Καραϊσκάκης, είναι «φωτεινά» παραδείγματα και τα ιδανικά τους οφείλουμε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και στις επόμενες γενιές. Μόνο έχοντας πλήρη επίγνωση του ένδοξου παρελθόντος μας, μπορούμε να διαφυλάξουμε την εθνική ταυτότητα και να κάνουμε την Ελλάδα μια ισχυρή χώρα στον κόσμο, που θα εξελίσσεται και θα πρωταγωνιστεί βασιζόμενη διαχρονικά στα μοναδικά επιτεύγματα του άξιου λαού μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!




Total
0
Shares
Previous Article
drasi imera ginaikas mouzaki

Δράση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Next Article
Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Μουζάκι - Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνων & Παρέλαση (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Μουζάκι - Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνων & Παρέλαση (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”