Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Gkoltsos Konstantinos diefthintis protovathmias Karditsas

Μήνυμα του διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αγαπητοί μαθητές/τριες

Αγαπητοί/ες  εκπαιδευτικοί

  Μέρα γιορτινή η σημερινή. Γιορτή της Ορθοδοξίας και της ελληνικής παιδείας. Μέρα τιμής και μνήμης των τριών Ιεραρχών που αναδείχτηκαν πατέρες της Εκκλησίας και άγιοι.

   Τρεις ζωντανές μορφές με σπάνια  επιστημονική συγκρότηση και προσωπικό παράδειγμα ζωής. Σύμβολα της ελληνορθόξης παιδείας όπως καθιερώθηκαν εδώ και χρόνια στα εκπαιδευτικά μας πράγματα. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψάλλεται και στο απολυτίκιο τους. Σκοπός της παιδείας κατά τους Τρείς Ιεράρχες είναι να πλάσουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί δυνατούς και αισιόδοξους χαρακτήρες στους νέους. Παιδιά με σταθερή και διαρκή αγωνιστικότητα, ώστε να μην λυγίζουν μπροστά στις δυσκολίες. Να αποκτήσουν φωτεινή και διαυγή διάνοια, ισχυρή βούληση και ευγενή αισθήματα.

Οι μαθητές μας  έχουν ανάγκη από τους προσανατολισμούς, τις αξίες και τις γνώσεις που θα τους δώσουν οι δάσκαλοι τους προκειμένου να διαμορφώσουν την προσωπική τους ταυτότητα. Οι παιδαγωγοί πρέπει να ανακαλύψουν την εσωτερική ομορφιά που κρύβει μέσα του κάθε μαθητής και να την προβάλλουν.

  Ο αγώνας μας είναι μεγάλος. Ποτέ δεν πάει  χαμένο εκείνο που θα εμπιστευτούμε στα παιδιά μας κι εκείνο που τους δίνουμε από την καρδιά μας.

 Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΟΛΤΣΟΣ
Total
0
Shares
Previous Article
daniel plhmmyres vlochos

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η υποβολή φακέλων από τους αγρότες για την κρατική αρωγή – Έχει υποβληθεί μόλις το 14% των δηλώσεων ζημιάς

Next Article
ask peristeri presale

Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με το Περιστέρι bwin