Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων 

Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες των Λυκείων του νομού μας που συμμετέχουν σήμερα στις πανελλήνιες εξετάσεις, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους σας, έχοντας συνείδηση πως εκτός από αυτή τη σημαντική μάχη θα έχετε και άλλες ευκαιρίες στη ζωή σας.

Ξέρουμε ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για σας τους ίδιους και τις οικογένειες σας. Και είναι δύσκολο να περιγραφεί η βάσανος των εξετάσεων αν δεν τις βιώσει κάποιος, και μας το θυμίζει ο ΄Ερμαν ΄Εσσε: «Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δει και να καταλάβει στον άλλον κάτι που ο ίδιος δεν έχει βιώσει».

Ο γράφων θυμάμαι στη ζωή μου μία ζωή …εξετάσεις, η ίδια η ζωή είναι εξετάσεις για τα ΠΑΝΤΑ, κάτι που πολλές φορές γεννάει πόνο, και είναι γνωστό ότι «Ο πόνος δεν ανέχεται ερμηνείες»(Ρίλκε).  Γι αυτό το λόγο στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες χωρίς καμιά διάκριση, χωρίς αυταρχικά μοντέλα διαγωγής και τιμωρίας, ποιοτικά αναβαθμισμένο, με δυνατότητα πρόσβασης όλων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σύντομα χωρίς εξετάσεις. Ένα σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική, δημιουργική γνώση και θα αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Θέλω επίσης να ευχηθώ δύναμη και στις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σας στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς, που μέσα από τις αντίξοες και φέτος συνθήκες , έδωσαν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία σας. Εδώ μία προειδοποίηση από τον ΄Ερμαν ΄Εσσε: «Οι γονείς μας μορφώνουν ως προς τις αξίες, τις συμπεριφορές και τις ιδέες. (Αρκεί όχι αποκλειστικά) τις δικές τους». Και θα ακούσετε πολλές φορές για «αλήθειες», αντιμετωπίστε τις με καχυποψία, γιατί «η αλήθεια βιώνεται, δεν διδάσκεται».

Από καρδιάς σας εύχομαι τα καλύτερα και στις εξετάσεις σας, κυρίως όμως στις ζωές σας με δυο λόγια του Ισπανού φιλοσόφου Φερνάντο Σαβατέρ: «Η ουσία της παιδείας είναι η διατήρηση και μεταβίβαση του διανοητικού έρωτα για κάθε τι ανθρώπινο. Ο σωστά μορφωμένος άνθρωπος γνωρίζει ότι ποτέ δεν είναι πλήρως μορφωμένος, είναι όμως τόσο, όσο χρειάζεται για να θέλει να είναι περισσότερο». ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ. 




Total
0
Shares
Previous Article
maravas kostas

Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Next Article
dimos argitheas logo tritsis

6.365.188,00 € διεκδικεί ο Δήμος Αργιθέας μέσα από πέντε ολοκληρωμένες προτάσεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»