Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας κ. Σπύρου Λάππα για την 1η Μαΐου

spyroslappas

 Η 1η  Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και αγώνων.  Θυμόμαστε και τιμάμε τους ένδοξους αγώνες των εργαζόμενων, που είχαν ως αφετηρία το Σικάγο το 1886, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία, σε αξιοπρεπείς μισθούς, σε μια  καλύτερη ποιότητα ζωής και σε έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Θυμόμαστε την εξόντωση στην ηλεκτρική καρέκλα του Σάκκο και Βαντσέτι (μεταφέρθηκε  και στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία), γιατί ήταν εργαζόμενοι που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθού. Οι αγώνες αυτοί μας υπενθυμίζουν και μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εργασιακή εκμετάλλευση και την καταπίεση.

 Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας πρέπει να είναι διαρκής. Για τους ανέργους, για τους μισθούς φτώχειας, για τις απολύσεις, για τους «αόρατους» – ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, για την αδήλωτη εργασία. Αγώνες για αξιοπρεπή εργασία. Αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μόνο σκοπό έχουν τα υπερκέρδη τους, συνθλίβοντας τους λαούς, εργαζόμενους, κοινωνίες.

 Μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μεγάλες μάχες.  Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να αντισταθούμε σε νέες απολύσεις, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε αποδόμηση εργασιακών δικαιωμάτων. Για να πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, για την εργοδοτική τρομοκρατία, για την αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και τη διεύρυνσή του.

 Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη. Το χρωστάμε σε αυτούς που πάλεψαν. Το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές. Και ασφαλώς να  αποτρέψουμε επανάληψη όσων  τραγουδά ο Ρίτσος στον Επιτάφιό του, με τη Μάννα να σπαράζει πάνω από τον νεκρό-δολοφονημένο από πυρά των τότε δυνάμεων καταστολής-γιό της:  «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέσα Μαγιού σε χάνω,/άνοιξη γιέ, που αγάπησες κι ανέβαινες απάνω/Στο λιακωτό και κοίταζες και δίχως να χορταίνεις/άρμεγες με τα μάτια σου το φως  της οικουμένης».  

Καλή εργατική Πρωτομαγιά.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
kalithiro lamarina Lakouva slide

Δήμαρχος Καρδίτσας: Πολλές υποσχέσεις, πολλές φωτογραφίες, αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ

Next Article
dinami efthinis Papadopoulos Sofades

Η θέση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για την επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στους Σοφάδες

Related Posts