Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

kotsos vouli

 

Σύσσωμος ο Ελληνισμός γιορτάζει την τεράστια νίκη του επί του φασισμού το 1940!

Γιορτάζει το μεγαλείο και την ανδρεία του Έθνους μας που αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις το 1941 στο ναζιστικό τέρας του ολοκληρωτισμού.

«Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», είπε με θαυμασμό ο Ουίνστον Τσώρτσιλ πρωθυπουργός τότε της Μ. Βρετανίας και εκ των αρχιτεκτόνων της τελικής επικράτησης των Συμμάχων κατά των σιδερόφρακτων ορδών του Χίτλερ!

Η ρήση του γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην παγκόσμια ιστορία για να μνημονεύει διαχρονικά στην υφήλιο, ότι η δημοκρατία και η ελευθερία εδραιώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο χάρη στις θυσίες λαών όπως ο δικός μας.

Είναι μια πολύ βαριά κληρονομιά που οι νεοέλληνες είμαστε υποχρεωμένοι με τον βίο και της πολιτεία μας, στο παρόν και στο μέλλον, όχι μόνο να προστατεύσουμε, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Η Εθνική Επέτειος του θρυλικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και πιστεύω ακράδαντα ότι ο ετήσιος εορτασμός της αποτελεί ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και του λαού μας.

Ειδικά δε για μας τους Καρδιτσιώτες, αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι μας θυμίζει πάντα ότι οι πρόγονοί μας «έπεσαν» ηρωικά μαχόμενοι στο Ύψωμα 731, για να βγει νικήτρια η Ελλάδα από τον πόλεμο της ανθρωπότητας κατά του σκότους.

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και όλους σας!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
astynomikotmhmamouzakiou

Εξιχνιάστηκε από το ΑΤ Μουζακίου κλοπή γεωργικού μηχανήματος

Next Article

Α1 ΕΠΣΚ 6η αγωνιστική (2019/20) Αποτελέσματα!