Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή Ν. Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μήνυμα του βουλευτή Ν. Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την 25η Μαρτίου

Πώς οι Προπάτορές μας, ορμούσαν σα θεριά,
Για την ελευθερίαν, πηδούσαν στη φωτιά.
Έτσι κι ημείς, αδέλφια, ν’ αρπάξωμεν για μια,
T’ άρματα και να βγούμεν, απ’ την πικρή σκλαβιά…

Kαι στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός.
O Kόσμος να γλυτώση, απ’ αύτην την πληγή,
Kι ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την Γη (
Ρήγας Φεραίος).

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους. Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δικαιοσύνη υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της Οθωμανικής κατοχής.

Τιμούμε τους αγώνες  και τις θυσίες των αγωνιστών του 21 που με αυτές οικοδόμησαν και θεμελίωσαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος που βάζει τη σφραγίδα του, περίπου 200 χρόνια τώρα με τις ιδέες και τα προτάγματα του Διαφωτισμού.

Σήμερα απαιτείται ένας νέος πατριωτισμός των ελλήνων υπέρ του δημόσιου αγαθού της υγείας, της αλληλεγγύης, της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης, της  προστασίας των αδύνατων οικονομικά και ευάλωτων υγειονομικά ομάδων πληθυσμού που απειλούνται περισσότερο από την επέλαση του κορονοϊού. Ως κοινωνία και ως άνθρωποι να κάνουμε αυτό που έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης: «Ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον εαυτό μας είναι να μαχόμαστε για τους άλλους». Κανένας μόνος του σ’ αυτή την  πολλαπλή κρίση, στήριξη με κάθε θυσία του δημόσιου συστήματος υγείας(αλήθεια υπάρχει ιδιωτικός τομέας υγείας; Αν Ναι που είναι κρυμμένος και τι περιμένει; Μήπως να πλουτίσει από τη δυστυχία και τον πόνο των συνανθρώπων μας;), το οποίο σήμερα ανάγεται σε προπύργιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, ως έκφρασης του δημόσιου συμφέροντος

Σήμερα τιμάμε  τα 200 χρόνια από τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το νόημά της. Που μεταφερμένο στη σημερινή μας εφιαλτική πραγματικότητα δεν είναι άλλο από τη διαρκή αντίσταση κατά της γενικευμένης καταστολής, της δήθεν αριστείας, της προπαγάνδας από τα «Πετσωμένα» ΜΜΕ, κατά της αδίστακτης εξουσίας που επιχειρεί πάση θυσία και παντί τρόπω τον έλεγχο και την επιτήρηση της κοινωνίας των πολιτών με αυταρχισμό και βία, κατά της απόπειρας να πλήξουν την αξιοπρέπειά μας και να μας μετατρέψουν σε υπηκόους και «αγέλη».  Τιμάμε τον αγώνα της ανεξαρτησίας, τον αγώνα του ανθρώπου κατά της τυραννίας, της καταπίεσης, του ρατσισμού και της δουλείας.

Ακούμε πολλά και βλέπουμε περισσότερα τραγελαφικά στην φετινή μας επέτειο, ανούσιοι «εθνοπατριωτικοί» δεκάρικοι, βλέπουμε τη Γιάννα με τη βλαχομπαρόκ φορεσιά και την τσάντα-καρδάρα, και αναρωτιόμαστε αν  έχουν  αντιληφθεί  κάτι από το νόημα της αντίστασης και της εξέγερσης των «ξυπόλητων» αγωνιστών του ‘21. Αυτοί τα «δικά τους», εμείς τους καημούς μας, τους αγώνες μας, τους στόχους μας που θέλουν και «σημάδι».

Ελευθερία πάντοτε και Δημοκρατία παντού. Αυτό είναι το χρέος μας, θυμίζοντας λόγια του ΄Αγγελου Σικελιανού: «Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα/ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο».

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Νίκου Καραγιάννη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Next Article
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

Μήνυμα του Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση

Related Posts

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας – Περίπου 160 εκατομμύρια κ.μ. κατέβασε στο σημείο ο Ποταμός Καλέντζης

160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, περίπου, κατέβασε στο σημείο ο “Ποταμός Καλέντζης” στην κακοκαιρία “Daniel”
Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου