Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τους Έλληνες
kotsos giorgos

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 

«Αγαπητές Συμπατριώτισσες/Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τους Έλληνες. Ελληνισμός και Ορθοδοξία, έννοιες ταυτόσημες, γιορτάζουν σήμερα την εθνική αναγέννηση και το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου στη Γη.

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που διαθέτει ο Ελληνισμός. Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Εθνική Επανάσταση, η 25η Μαρτίου αποτελεί για μας μίμηση των αρετών των ηρωικών μεγάλων μορφών του 1821.

Στη ζωή κάθε έθνους υπάρχουν στιγμές που το καταξιώνουν, το φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία, στιγμές που οι άνθρωποι  νοιώθουν την ιστορικότητα και το χρέος τους.

Ο φετινός εορτασμός βρίσκει την Ελλάδα να δίδει δύο σύγχρονες μάχες, ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, τον κορωναϊό και ενάντια στην ασύμμετρη απειλή που δέχονται καθημερινά τα σύνορά  από τους Τούρκους, οι οποίοι δε διστάζουν να εργαλειοποιούν τους μετανάστες, σε μια προσπάθεια εισβολής στα εδάφη μας.

Οι μάχες αυτές οφείλουν να μας βρουν όλες και όλους ετοιμοπόλεμους, με έντονο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης που φέρει ο καθένας, προκειμένου να βγούμε νικητές. Η σημερινή επέτειος ανασύρει στη μνήμη μας τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Και γνωρίζουμε ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια, πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα.

Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, πρέπει να είναι μία ημέρα υπόσχεσης στους μυριάδες αγωνιστές, που θυσιάστηκαν για τον τόπο αυτό, αλλά και στις επόμενες γενιές, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για εθνική ολοκλήρωση και για την εξασφάλιση της ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα βγούμε ξανά νικητές.»

Γιώργος Κωτσός

Βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Nousios Konstantinos antiperifereiarxis

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article
akrivos athanasios

Μήνυμα Αθ. Ακρίβου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου