Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

AGORASTOS KOSTAS 1200

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

Σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, αποτίνει φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του μικρασιατικού Πόντου.

102 χρόνια μετά, κρατάμε την ιστορική  μνήμη ζωντανή, διεκδικώντας την καθολική αναγνώριση του εγκλήματος και της ιστορικής αλήθειας.

Οι ζωές μας τελειώνουν τη στιγμή που σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία.

Η κοινωνία που δεν γνωρίζει την ιστορία της, μοιάζει με άτομο αμνησιακό και η κοινωνία που έχει στρεβλή εικόνα για την ιστορία, μοιάζει με άτομο ψυχοπαθές. Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι διδασκόμαστε από το παρελθόν, για να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

Η λαμπρή  ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Ο  διαχρονικός αγώνας μέχρι  την  Ημέρα  Δικαίωσης, είναι το ηθικό μας χρέος απέναντι σε όλους τους λαούς που διεκδικούν το πανανθρώπινο δικαίωμα για αμοιβαίο σεβασμό και  ειρηνική συνύπαρξη.




Total
0
Shares
Previous Article
Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πύλης - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πύλης για τον θάνατο του Προέδρου της ΤΚ Γόμφων Ποντίκα Κωνσταντίνου - Η απόφαση του ΔΣ Δήμου Πύλης για την εγκατάσταση επτά Αιολικών Πάρκων στις κορυφές του Ορεινού Όγκου του Δήμου - Δήμος Πύλης

Δήμος Πύλης: Εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δασοτεχνικά έργα

Next Article
perifereia thessalias symvoulio

Έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»