Μήνυμα του Γιώργου Κωτσού για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων


Έφτασε η ώρα που για εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες του νομού Καρδίτσας το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ο λόγος για την φοίτησή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την οποία διεκδίκησαν και επέτυχαν δίνοντας προηγουμένως σκληρό αγώνα ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά!

Πρόκειται αναμφίβολα για κατόρθωμα, εάν αναλογιστεί κανείς τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες, την μεγάλη ανασφάλεια των νέων μας για το μέλλον, αλλά και τις ριζικές μεταβολές και ανακατατάξεις που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Μέσα σε έντονο κλίμα αβεβαιότητας για τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα, αυτά τα παιδιά κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη κρίσιμη μάχη στην ζωή τους και γι’ αυτό αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας!

Δικαίως οι γονείς νιώθουν υπερήφανοι για τη νέα πορεία που ξεκινούν τα βλαστάρια τους και εύχομαι από την καρδιά μου να τα καμαρώσουν αργότερα ως πτυχιούχους επιστήμονες!

Υπερήφανοι όμως θα πρέπει να νιώθουν και οι γονείς των υποψηφίων που προσπάθησαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν φέτος να περάσουν το κατώφλι κάποιου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος! Ο αγώνας που δίνουν για την μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί τη νέα χρονιά να στεφθεί με επιτυχία, όχι απαραίτητα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και σε άλλους τομείς του εκπαιδευτικού, ή οικονομικού στάτους της χώρας μας! Ευκαιρίες υπάρχουν παντού, αρκεί να συνεχίσουν την προσπάθεια με επιμονή και υπομονή, μέχρι την τελική δικαίωση των κόπων τους! Όπως έλεγε και ο Αρχαίος μας ποιητής Μένανδρος: «Όλα μπορεί να τα κατακτήσει κανείς με σκληρή δουλειά και επιμέλεια»!!!

Γιώργος Κωτσός

Πρόεδρος ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δήμαρχος Μουζακίου

 

 


Total
0
Shares
Previous Article

Μαγεία Μουσικής στην Πύλη από τους μαθητές του Ωδείου «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΝΟΗ»

Next Article

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Total
0
Share