Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς. Μια νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά είναι η αλήθεια, ξεκινά.
Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς.

Μια νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά είναι η αλήθεια, ξεκινά.

Σ’ αυτό το ξεκίνημα, με τον αγιασμό την πρώτη μέρα, οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία, ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές.

Κάθε τέτοιο ξεκίνημα, δε σημαίνει μόνο σχολικές αίθουσες και αυλές γεμάτες με παιδικές φωνές, σημαίνει και οικογένειες γεμάτες με όνειρα και ελπίδες.

Όνειρα και ελπίδες, που γίνονται πραγματικότητα με την πολύτιμη συνεισφορά των εκπαιδευτικών μας, που θα σταθούν και πάλι δίπλα σε κάθε παιδί, καταθέτοντας την ψυχή τους στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι φυσικοί σύμμαχοι για όποιον οραματίζεται μια σύγχρονη Εκπαίδευση και ένα σχολείο που θα στοχεύει στην οικοδόμηση της γνώσης, στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και θα προάγει την υιοθέτηση των αξιών  του δικαίου, της ισονομίας, της ελευθερίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας, αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων με κανόνες ασφαλείας. Είναι η επιλογή της πολιτείας αλλά και η ξεκάθαρη επιταγή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται σχολαστικά στα σχολεία μας. Όμως δε μένουμε μόνο εκεί. Η ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην Εκπαίδευση, μας θωρακίζει απέναντι στην απειλή.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η χρήση της μάσκας δεν είναι μόνο μέτρα κατά της διασποράς του ιού στα σχολεία. Είναι και πράξη που αναπτύσσει το αίσθημα ευθύνης των παιδιών, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες σ’ ένα ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης, με αρκετές ανηφοριές αλλά και πολλές συναρπαστικές στιγμές και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Ο Διευθυντής Π.Ε. Καρδίτσας

Μπότας Αθανάσιος




Total
0
Shares
Previous Article
tsiakos vasilis

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Next Article
Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας