Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η αλήθεια για την οδό Βραγγιανά-Ρόγγια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ελληνίδες και Έλληνες

Ημέρα τιμής και υπερηφάνειας η σημερινή, που σηματοδοτεί τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού ενάντια στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό. Το έπος του ’40 είναι χαραγμένο με λαμπρά γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους και ξεχωρίζει στην κορυφή της συλλογικής μας μνήμης.

Το ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας και αποδεικνύει ότι αυτός ο λαός θα στέκεται πάντοτε όρθιος και με γενναιότητα απέναντι στο φάντασμα της τυραννίας. Και είναι πραγματικά θαυμαστή η ηρωική αντίσταση ενός λαού που στάθηκε στο ύψος της ένδοξης κληρονομιάς του και σύσσωμοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά προέταξαν το πάθος τους για την ελευθερία.

Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι έκδηλη η ανάγκη να αναλογιστούμε τα διδάγματα της εποχής , τα διαχρονικά εθνικά ιδεώδη και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για εθνική ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη των ηρώων του ’40 και να δημιουργήσουμε θεμελιώδεις αρχές για την κοινωνία μας, βασισμένες στην αγωνιστικότητα, τη σύμπνοια και την αλληλεγγύη. Έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις προκλήσεις και κυρίως αυτές που αφορούν στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ειδικότερα τις προκλήσεις από τη γείτονα Τουρκία, που επιμένει σε παράλογες αξιώσεις, καταπατώντας διεθνή πρωτόκολλα και συνθήκες. Απαντάμε με ψυχραιμία και με βάση τους διεθνείς κανόνες. Διατηρούμε όμως και υψηλό φρόνημα, για να πούμε το δικό μας ΟΧΙ, αν κριθεί απαραίτητο.

Χρόνια πολλά σε όλους.Total
0
Shares
Previous Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Μήνυμα της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα για την 28η Οκτωβρίου

Next Article
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940Total
0
Share