Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

nousios konstantinos

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου φέρνει στις μνήμες όλων μας κάποιες από τις πιο ένδοξες στιγμές της τρισχιλιετούς ιστορίας μας: Το ΟΧΙ που αντέταξε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός στο φασισμό και το ναζισμό, αλλά και το ιστορικό έπος του ‘40, με κορύφωση την Εθνική Αντίσταση.

Τιμούμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τρόπο που δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε τις δυσκολίες και τους κινδύνους και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις σε έναν ραγδαία μετεξελισσόμενο κόσμο.

Είναι πρωτίστως η ιστορική μνήμη που λειτουργεί ως εφαλτήριο για την ανάδειξη και εμπέδωση των αξιών εκείνων που καθιστούν την Ελλάδα ισχυρή, αισιόδοξη, ασφαλή και ελεύθερη.

Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τις θυσίες των παλαιοτέρων γενεών για την εθνική ανεξαρτησία μέσα από το θαύμα των Αλβανικών βουνών. Να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που με την θυσία τους, απλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν σε ηρωικές μορφές και μας έδειξαν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

Κωνσταντίνος Γ. Νούσιος
Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
tsiakos vasilis

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Next Article
mitropoli naos1

O Nαός του Απόλλωνα στο επίκεντρο συνεργασίας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα- Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας

Related Posts