Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την 25η Μαρτίου

 

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους και κατέδειξε το πραγματικό μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφαση να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του έναντι οποιουδήποτε κόστους και θυσίας.

Το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός, που οδήγησε στην ανεξαρτησία του λαού μας, υπήρξε ταυτόχρονα και ένα συγκλονιστικό ευρωπαϊκό γεγονός, που έφερε στο προσκήνιο το αίτημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών σε μια εποχή όπου στην Ευρώπη και στον κόσμο κυριαρχούσαν απολυταρχικά καθεστώτα.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Διαφωτισμό. Ο κόσμος, πλέον, μπορούσε να γίνει, μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων, ένας κόσμος ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας –και αυτό το μήνυμα συνέπαιρνε τους λαούς.

Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους αγώνες και εμπνεόμαστε σήμερα που όλοι οι Έλληνες δίνουν τη μάχη με αξιοπρέπεια, με θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη, με θέληση για διεύρυνση και υποστήριξη της λαϊκής κυριαρχίας, με θέληση να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ενότητας ευρωπαϊκής, έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να σφραγιστεί από πολιτικές διεξόδους για τους λαούς, από κοινωνικές συγκλίσεις, από ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί. Εργαζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση, εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας.

Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η βαριά σκιά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του σκοταδισμού απειλεί ξανά τα ιδανικά και τις αξίες που κινητοποίησαν τους Αγωνιστές του 1821, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να θυμόμαστε το πανανθρώπινο μήνυμα του Ρήγα και τις δημοκρατικές προτροπές της Ελληνικής Νομαρχίας. Γιατί οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια δεν σταματούν ποτέ, δεν είναι μουσειακά εκθέματα, αλλά ιστορική αναγκαιότητα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟYΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ