Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την 28η Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης. Σήμερα ο λαός μας γιορτάζει μια ξεχωριστή μέρα. Το ιστορικό ΟΧΙ, μια λέξη μικρή και αποφασιστική, έκρυβε μέσα της όλο το πάθος για ελευθερία, για εθνική ενότητα και αντίσταση απέναντι σε κάθε φασισμό που επιβουλεύεται την ελευθερία του.

Εβδομήντα επτά  χρόνια μετά, το μήνυμα της άρνησης και της μη υποταγής,  παραμένει πάντα επίκαιρο. Το μήνυμα του ΟΧΙ καλούμαστε να το έχουμε οδηγό, σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται ξανά, σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Σύσσωμοι σήμερα γιορτάζουμε μια από τις ενδοξότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Τιμάμε τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές, τιμάμε την ίδια μας την Ιστορία. Δεν είναι απλά μια ακόμα επέτειος. Είναι μία μέρα μνήμης, αφύπνισης και αναστοχασμού.

Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.

Τα συγκλονιστικά διδάγματα εκείνης της εποχής θα μας καθοδηγούν συνεχώς στην εκπλήρωση του εθνικού μας σκοπού που είναι μια Ελλάδα δημοκρατική, υπερήφανη, παράδειγμα προόδου και ανάπτυξης, μια Ελλάδα που έχει τη θέση που της αξίζει στη σύγχρονη Ευρώπη των λαών.

Ο φετινός εορτασμός  της επετείου του ΟΧΙ ας αποτελέσει την αφετηρία για την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας!  Να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Επιστρατεύοντας όλες τις παραγωγικές και προοδευτικές δυνάμεις μας, με τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής. Ο λαός μας και πάλι, με συνέπεια, πείσμα και επιμονή θα τα καταφέρει.

 Το οφείλουμε τόσο στη γενιά του ’40 όσο και στα παιδιά μας!

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟY ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Παράταση στις δηλώσεις για το Κτηματολόγιο

Next Article

Κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ μέσα στο 2018

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…