Μήνυμα της Λίας Ρογγανάκη για την 25η Μαρτίου

Lia Rogganaki kali 2022

Μήνυμα 25ης Μαρτίου

Μία ημερομηνία, δύο γιορτές, την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο και με ευλάβεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Τιμούμε το σθένος και τη γενναιότητα των ανθρώπων εκείνων που έγραψαν με το αίμα τους την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Με τους αγώνες τους διαμόρφωσαν την ιστορική μας συνέχεια, την οποία καλούμαστε να διαφυλάξουμε.

Κρυφό σχολειό, παιδομάζωμα, κλέφτες, αρματολοί, ο χορός του Ζαλόγγου, οι μάχες των ηρώων σε στεριά και θάλασσα. Μνήμες ανάμεσα στο σήμερα και στο τότε, ανάμεσα σε μας και σε όσους χάθηκαν για την Ελευθερία και την Πατρίδα .

Δεν πρέπει ποτέ να τα θεωρούμε δεδομένα. Με σεβασμό στο παρελθόν ας είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, σε έναν κόσμο διαφορετικό με σύμβουλο το έργο των προγόνων μας. Ας τιμήσουμε τους αγωνιστές τού 1821, δείχνοντας την ίδια «αρετή και τόλμη», για να διαφυλάξουμε την λευτεριά που μας πρόσφεραν.

Έχοντας επίγνωση της δύσκολης συγκυρίας ενός πολέμου φέτος γιορτάζουμε με το μυαλό  μας στο λαό της Ουκρανίας , στα παιδιά που αντί να πηγαίνουν σχολείο κρύβονται από τις βόμβες , στα θύματα του πολέμου, στους πρόσφυγες. Ευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος και να κυριαρχήσει η ειρήνη.

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες-Έλληνες  !

Χρόνια Πολλά Πατρίδα !

Λία Ρογγανάκη

Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισοτητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πρόεδρος Κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων Καρδίτσας
Total
0
Shares