Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας ενσάρκωσης. Ο ξεσηκωμός των σκλαβωμένων Ελλήνων του 1821, η κορυφαία στιγμή του έθνους, που ακτινοβολεί παγκοσμίως.

Ο φετινός διπλός εορτασμός, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, γίνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Οι μέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ζοφερές. Η πανδημία του κορωνοϊού, με τις απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες στη χώρα μας, η βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς μας, οι διαστάσεις του προσφυγικού και η απροκάλυπτα προκλητική στάση της Τουρκίας που κλιμακώνεται με τα γεγονότα στον Έβρο, διαγράφουν μια δύσκολη πραγματικότητα.

Πιο επίκαιρα από ποτέ τα διδάγματα των ηρώων προγόνων μας, που μας κληροδότησαν αρχές, αξίες και ιδανικά

Είναι η στιγμή περισυλλογής και αποφάσεων για όλους μας.

Η ώρα που θα πρέπει να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση και ως υπεύθυνοι πολίτες να προτάξουμε τον πατριωτισμό, την σοβαρότητα και την συλλογική ευθύνη.

Τίποτα, τελικά, δεν είναι δεδομένο.

Η ελευθερία και η ανεξαρτησία, που κατακτήθηκαν από τους ήρωες του ‘21, για να διατηρηθούν, χρειάζεται συνεχής αγώνας, πίστη, θυσίες και ομόνοια.

Tο πνεύμα της μεγάλης σημερινής γιορτής, μας καλεί να προχωρήσουμε με σύνεση, τόλμη και αυτοπεποίθηση. Με ειλικρίνεια, ομοψυχία, αισιοδοξία και αρετή.

Οι συνθήκες φέτος επιβάλλουν να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις και συλλογικές εκδηλώσεις, για την εθνική επέτειο. Η γιορτή όμως, δεν χάνει την αξία και το νόημά της, διότι θα γιορτάσουμε ατομικά με την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό. Το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας, θα είναι το ίδιο έντονο, σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης.

Θα νοιώσουμε την ίδια κατάνυξη και δέος με τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου, που έφερε τη χαρά και την ελπίδα της σωτηρίας.

Ας ενώσουμε την πίστη μας και τις δυνάμεις μας.

Ευχή μου, η παρακαταθήκη των προγόνων μας να φωτίζει την πορεία της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων, ώστε να σταθούμε στο ύψος του χρέους μας και να παραδώσουμε, στην επόμενη γενιά, την πατρίδα μας ελεύθερη, περήφανη και απαλλαγμένη από κάθε δυσκολία.

Ελπίδα μου, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Ελληνισμού, να στέκεται Προστάτιδα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.

Με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, με την στιβαρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, που στον πυρήνα της πολιτικής της έχει την ανθρώπινη ζωή και τις πανανθρώπινες αξίες και με την υπεύθυνη στάση όλων μας, είναι βέβαιο ότι σε όλα τα μέτωπα θα βγούμε νικητές και του χρόνου, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε ένδοξα τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.

                                                                                                                           ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
supermarket

Το νέο ωράριο λειτουργίας σούπερ μάρκετ και καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων

Next Article
allagi oras

Αλλάζει η ώρα - Γιατί γίνεται η αλλαγή της ώρας