Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Σπύρου Λάππα για την 28η Οκτωβρίου

spyroslappas syriza 656

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Σπύρου Λάππα για την 28η Οκτωβρίου

Μία ακόμα επέτειος που είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω κορονοϊού, να τη γιορτάσουμε με τη σκέψη και τη συνείδησή μας, να εγγράψουμε σ’ αυτήν τη γνώση και τη θύμηση μίας ηρωϊκής ιστορικής στιγμής για τους έλληνες και την Ελλάδα. Η μικρή μας χώρα σήκωσε ανάστημα στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού και ο λαός είπε όχι στη βία, τη βαρβαρότητα, την κατακτητική τρέλα και απληστία, στο μίσος για τον «άλλον» και τον «διαφορετικό»,  τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία μέσα από την εθνική αντίσταση.

Αρνηθήκαμε υποταγή και  συνδιαλλαγή, πληρώσαμε σκληρό τίμημα σε νεκρούς, σε πείνα και φτώχεια, σε πλήρη καταστροφή υποδομών και εγκαταστάσεων, και στο τέλος πανηγυρίσαμε τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στην Οικουμένη. Νίκη του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας, της αυτοδιάθεσης των λαών και των δικαιωμάτων παρά τις εκατόμβες στα μέτωπα μάχης και στα κρεματόρια τύπου Άουσβιτς, όμως πάντα στο τέλος ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μένει όρθιος έτοιμος να δώσει τη ζωή του για τα ιδανικά της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και της ειρήνης.

Στη χώρα είχαμε και σήμερα μία νίκη κατά των ιδεών του ναζισμού, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Δικαστήριο, κάτι που ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού. Αυτή η μεγάλη παρακαταθήκη μας υποχρεώνει ως δημοκρατικούς πολίτες να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ίδια ιδανικά, γιατί οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού, για τη δική τους «παγκόσμια τάξη» σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, δυστυχώς. Και για να θυμηθούμε τον Οδ. Ελύτη: «Όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει».

Και οι ιδέες και οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια και Ειρήνη δεν σταματούν ποτέ, δεν μπορεί να είναι αποτυπωμένες σε μουσειακά εκθέματα και παρελάσεις μόνο, αλλά ιστορική αναγκαιότητα. Γιατί αν αδιαφορήσουμε θα έρθει πάλι μία μέρα που θα συμβεί αυτό που έλεγε ο πάστορας Μάρτιν Νιεμόϊλερ: «Αν δεν διαμαρτυρηθείς  επειδή διώκονται οι Εβραίοι, οι κουμουνιστές, οι ομοφυλόφιλοι, οι συνδικαλιστές, οι «άλλοι», οι «διαφορετικοί» γιατί δεν είσαι  ένας από αυτούς, όταν θα έλθει η σειρά σου δεν θα υπάρχει κανείς να διαμαρτυρηθεί για σένα».

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
giorgos kotsos slide

Μήνυμα Γιώργου Κωτσού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Next Article
tsiaras kostas karditsa

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Related Posts