Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Σπ. Λάππα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

spyroslappas

Μήνυμα Σπ. Λάππα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του νομού μας που προσέρχονται στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, κατόπιν των ιδιόρρυθμων και πρωτόγνωρων συνθηκών που βίωσαν, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις – μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό κόστος – αποτελούν σημαντικός, αλλά όχι καθοριστικός για τη ζωή σας αγώνας. Αποτελεί σταθμός αφετηρίας  στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης.

Με ψυχραιμία και ηρεμία εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας και δώστε τον καλύτερό σας  εαυτό ώστε να πετύχετε τους στόχους σας και να δικαιωθούν οι κόποι σας.

Ευθύνη της Πολιτείας είναι η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς ανισότητες, χωρίς αυταρχικά μοντέλα διαγωγής και τιμωρίας, χωρίς αναχρονιστικές ρυθμίσεις, χωρίς να μετατρέπεται το σχολείο σε «εκπαιδευτικό ριάλιτι» και  χωρίς να υποβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση. Αντιλήψεις που ψηφίστηκαν από την ΝΔ τις τελευταίες μέρες με το ν/σ για την Παιδεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο αναβαθμισμένο σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, με ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα δημοκρατικό σχολείο που θα προετοιμάζει υπεύθυνους πολίτες, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας. Και όπως έλεγε ο Φερνάντο Σωβατέρ, Ισπαντός συγγραφές και υπουργός  σε παλαιότερη σοσιαλιστική κυβέρνηση: «Η ουσία της Παιδείας  είναι η διατήρηση και μεταβίβαση του διανοητικού έρωτα για κάθε τι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. Ο σωστά μορφωμένος γνωρίζει ότι ποτέ δεν είναι πλήρως μορφωμένος, είναι όμως τόσο όσο χρειάζεται για να θέλει να είναι περισσότερο». Θα ακούγαμε ποτέ από την κ. Κεραμέως κάτι ανάλογο; ΠΟΤΕ!!

Θερμές ευχές από καρδιάς υποψήφια παιδιά μας, στους δικούς σας ανθρώπους και στους εκπαιδευτικούς, που σας στηρίζουν και σας συμπαραστέκονται στην προσπάθειά σας. Καλή Επιτυχία.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
karagiannis nikos

Ευχές θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων

Next Article
sakellariou 1

Μήνυμα Γιώργου Σακελλαρίου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…