Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

syriza newlogo

 «Παντού και πάντα Πολυτεχνείο»

«Στις 17 Νοέμβρη του 1973, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας, έγινε το καθοριστικό βήμα για την ανατροπή της αμερικανοκίνητης Χούντας των συνταγματαρχών. Εκείνες τις ημέρες του Νοέμβρη, ο ελληνικός λαός, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πρωτοστατούν, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην τυραννία και την καταπίεση, διεκδικώντας «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σαράντα έξι χρόνια μετά από αυτή τη σπουδαία στιγμή αντίστασης και νίκης, ο κόσμος της νέας γενιάς βρίσκεται μπροστά στην αναβίωση ακραίων κατασταλτικών πρακτικών. Σήμερα, οι νέοι και οι νέες φοιτητές/ριες, γίνονται μάρτυρες αυταρχικών και συντηρητικών πολιτικών που αναιρούν δημοκρατικά κεκτημένα και στερούν κοινωνικές ελευθερίες.

Οι πρόσφατες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου και την εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων, αποδεικνύουν με σαφήνεια το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και τον κόσμο της νέας γενιάς. Το σχέδιο της ακραία συντηρητικής παράταξης δεν είναι άλλο από την ποινικοποίηση των αγώνων της νεολαίας και των φοιτητών και από την μετατροπή των δημόσιων και δωρεάν Πανεπιστημίων σε χώρο κερδοφορίας των ιδιωτών.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο, φοιτητές πειθήνιους που δεν μάχονται για τα δικαιώματά τους. Είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί να επιβάλει τη δική της κανονικότητα εντός των Πανεπιστημίων. Αυτή η κανονικότητα βρωμάει αυταρχισμό, είναι αντιδημοκρατική και μας γυρίζει χρόνια πίσω.

Πίσω από αυτή την κανονικότητα υπάρχει το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», του «νόμου και τάξης», και της «αστυνομοκρατίας». Αυτές οι κατασταλτικές πρακτικές μας γυρίζουν χρόνια πίσω, σε εποχές βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Απέναντι σε αυτήν τη συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανομίας, υποτίμησης των Δημόσιων Πανεπιστημίων και δημιουργίας ιδιωτικών, ο κόσμος της νέας γενιάς θα σταθεί για ακόμα μια φορά εμπόδιο. Θα ορθώσει ανάστημα και θα δώσει τις μάχες που της αναλογούν για την προώθηση των δικών της συμφερόντων και κυρίως, των κοινωνικών της δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι ο αγώνας για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης εξακολουθεί να είναι επίκαιρος. Ιδιαίτερα σήμερα που την κυβερνητική ατζέντα ορίζουν οι ακροδεξιές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, επιτρέποντας την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο, οδηγώντας στο κλείσιμο δεκάδες καταλήψεις, κάνοντας έφοδο μέσα σε club και καφενείο και κρατώντας τους πελάτες σε καθεστώς ομηρίας, είναι δικό μας καθήκον να αναζωπυρώσουμε τη μάχη για την Δημοκρατία.

Δεν θα επιτρέψουμε στα πολιτικά υποκατάστατα της Χρυσής Αυγής, που τώρα έχουν κερδίσει την ηγεμονία εντός της Νέας Δημοκρατίας, να ορίσουν το πως θα ζούμε και θα σκεφτόμαστε.

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, κάθε νέο και νέα, να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, αλλά κυρίως, να γίνουν κομμάτι αυτού του αγώνα, για να διεκδικήσουμε όλοι/ες μαζί μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας».

Για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Καλιάς Θωμάς




Total
0
Shares
Previous Article
giorgos papakostas eksoudiastes

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: "ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" του Γιώργου Παπακώστα

Next Article
poesy logo slide

Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία στην Ενημέρωση