Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Κώστα Μαράβα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για τη νέα σχολική χρονιά - Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για τον ξαφνικό χαμό του Προέδρου της Τ.Κ. Γόμφων - Μήνυμα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα για την παγκόσμια ημέρα νερού - Συλληπητήρια Μαράβα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Μήνυμα Κώστα Μαράβα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. να εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου το περιβάλλον μας είναι μοναδικής ομορφιάς σε όλη τη Θεσσαλία. Με πλούσια χλωρίδα και μοναδική πανίδα, με ποταμούς, χειμάρρους και μικρές λίμνες σε όλη την έκταση του δήμου, αποτυπώνεται  αρμονικά το οικοσύστημα που και εμείς είμαστε μέρος του. Είμαστε όμως και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την προφύλαξή του.

Από τη μεριά μας ως Δήμος Πύλης έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον, όπως η έλευση του φυσικού αερίου στην Πύλη που μηδενίζει τους ρύπους έναντι των άλλων καύσιμων υλών. Αναβαθμίζουμε την ενεργειακή απόδοση των σχολικών κτιρίων, τοποθετώντας πάνελ φωτοβολταϊκών στις στέγες τους, για περισσότερη ενεργειακή αυτονομία. Διευκολύνουμε με αποφάσεις την κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών έργων, ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) να αυξήσουν το ποσοστό της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Συνεχίζουμε την καμπάνια για την ευαισθητοποίηση στο τομέα της ανακύκλωσης, ιδιαίτερα στα σχολεία.  Αλλάξαμε τα φωτιστικά σώματα των δημόσιων χώρων με λαμπτήρες οικονομίας  LED.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Πύλης είναι ισχυρό και θα συνεχίσει το ίδιο υπεύθυνα και στοχευμένα, ώστε να είμαστε  περήφανοι όταν το παραδώσουμε  στις επόμενες γενιές.

Κωνσταντίνος Μαράβας

Δήμαρχος Πύλης




Total
0
Shares
Previous Article
Stavroula Villi 2

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η Σταυρούλα Βίλλη

Next Article
Γιώργος Κωτσός: Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα για να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος

Γιώργος Κωτσός: Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα για να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος