Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει  τις  αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό  στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να  τιμούμε  όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.

Με το παράδειγμα τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται και ότι οι  αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών  ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας.

Σήμερα, οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε είναι διαφορετικοί. Όμως το όραμα και η  στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης παραμένουν  σταθεροί και αμετακίνητοι:  Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια διεθνής γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου.

Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δικαιούνται να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία αξιοκρατίας και  ευκαιριών για εργασία».




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα Κ. Τσιάρα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας