Μήνυμα Κωνσταντίνου Τσιάρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι από καρδιάς σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Προσμένουμε  και αυτή την χρονιά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού μας, από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τοπικές Δ/νσεις εκπαίδευσης αλλά και από την επίσημη Κεντρική Πολιτεία να σταθούν αρωγοί στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Περιμένουμε να  διευκολύνουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν το  δύσκολο και απαιτητικό εκπαιδευτικό έργο, με την έγκαιρη αποκατάσταση και συμπλήρωση της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και την ενίσχυση των σχολείων ολόκληρης της περιφέρειας με το αναγκαίο έμψυχο προσωπικό.

Η εκπαίδευση αποτελεί, διαχρονικά, τη σημαντικότερη επένδυση κάθε σύγχρονης Πολιτείας. Και παρά τις ελλείψεις, το ελληνικό σχολείο συνεχίζει να αποτελεί το φυσικό εργαστήρι μέσα στο οποίο αναπαράγεται η γνώση και η δημιουργική, κριτική σκέψη. Παραμένει το υγιές φυτώριο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να επωάσει ξανά στις νεότερες γενιές το αίσθημα της αισιοδοξίας και να εδραιώσει και πάλι την κοινή πεποίθηση πως σαν κοινωνία αξίζουμε περισσότερα και αξίζουμε καλύτερα.

Καλή Αρχή!
Total
0
Shares