Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Κ. Τσιάρα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Κώστας Τσιάρας: Να προστατέψουμε όσα κρατούν τους Έλληνες ενωμένους 

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε σήμερα την διπλή γιορτή του Έθνους μας: την επέτειο της Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ιδιαίτερα ο σημερινός εορτασμός, όμως, έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό, καθώς η διπλή αυτή γιορτή του Ελληνισμού συμπίπτει, χρονικά, με μια διπλή υπαναχώρηση από τις πάγιες θέσεις μας, τόσο σε σχέση με τους Βόρειους γείτονες μας, όσο και με τις προκλήσεις που δεχόμαστε εξ Ανατολών.

Και ταυτόχρονα, συμπίπτει με μια οπισθοχώρηση από τις σταθερές της Ορθόδοξης πίστης, με τις οποίες ταυτίστηκε το Έθνος μας στην πολυκύμαντη ιστορία του.

Αυτό είναι, τελικά, το μεγαλύτερο χρέος μας. Να προστατέψουμε όλα εκείνα που μπορούν να κρατούν τους Έλληνες ενωμένους.

Και να μετατρέψουμε, με συγκροτημένο σχέδιο, όλες τις εθνικές περιπέτειες στις οποίες διολισθήσαμε, σε εθνικές ευκαιρίες που οφείλουμε να αδράξουμε.

Έτσι μόνο θα καταφέρουμε, επιτέλους, να επαναφέρουμε την Ελλάδα, ξανά, εκεί που της αναλογεί. Στην τροχιά του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, με ασφάλεια και ευημερία για όλους. Με λόγο και ρόλο στα Βαλκάνια και στις προοπτικές που διανοίγονται στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειο.

Σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά!




Total
0
Shares
Previous Article
Βασίλης Τσιάκος

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου για την 25η Μαρτίου

Next Article

Μήνυμα Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου