Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Σπύρου Λάππα για την 1η Μαΐου 2022

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μήνυμα του Σπύρου Λάππα για την 1η Μαΐου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΙΟΥ 2022 

«Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέσα Μαγιού σε χάνω,/άνοιξη γιέ, που αγάπησες κι ανέβαινες απάνω/Στο λιακωτό και κοίταζες και δίχως να χορταίνεις/άρμεγες με τα μάτια σου το φως  της οικουμένης».   Επιτάφιος- Γ. Ρίτσος

Η Πρωτομαγιά δεν είναι απλά γιορτή, αλλά συμπυκνώνει όλους τους ένδοξους αγώνες της εργατικής τάξης που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων, την αξιοπρέπεια και το δίκαιο όλων των ανθρώπων απέναντι στην καταπίεση και την  εκμετάλλευση.

Οφείλουμε να θυμόμαστε τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τις θυσίες, τις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις. Οι αγώνες αυτοί μας υπενθυμίζουν και μας εμπνέουν.

Οφείλουμε μετά τις απανωτές κρίσης των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας,  να αντιδράσουμε στις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα , στο νερό στα καύσιμα, στο ψωμί.

Οφείλουμε να αντισταθούμε στην αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την αναστολή εργασίας, τη πατάξουμε της ανασφάλιστης εργασίας, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, το δικαίωμα στην απεργία, την αύξηση των δαπανών στην υγεία και την παιδεία, την αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και τη διεύρυνσή του.

Οφείλουμε να αντισταθούμε στους μισθούς φτώχειας, στις απολύσεις, στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και να διεκδικήσουμε αυξήσεις μισθών και προσλήψεις.

Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εργασιακή εκμετάλλευση, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ΝΔ.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρεπή εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη.

Το χρωστάμε σε αυτούς που πάλεψαν. Το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές.

ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.


ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

12 Τουρίστες στα Θεσσαλικά Βραγκιανά... Αχελώου, χάθηκαν στο δρόμο λόγω μη-σήμανσης αντί για ...Βραγγιανά Αγράφων !

Next Article
ekinisi

Ξεκίνησε στις 11:30 από την Καρδίτσα το 4ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Related Posts