Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Γεωργίου Κωτσού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 

Γ. Κωτσός: Ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε όπως οι πρόγονοί μας το 1821

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Έλληνες σε όλη τη γη γιορτάζουμε την παλιγγενεσία του Έθνους μας!

Διατρανώνουμε στον κόσμο, την τεράστια αγάπη που τρέφουμε για την πατρίδα και τα ιδανικά της φυλής μας!

Τιμούμε τους οπλαρχηγούς, αλλά και τους απλούς ανθρώπους, που στις 25 Μαρτίου του 1821, όλοι μονιασμένοι, έδωσαν όρκο στη σημαία να θυσιάσουν και τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον αιματοβαμμένο τουρκικό ζυγό και να αποκτήσει κρατική οντότητα με δημιουργικό παρόν και λαμπρό μέλλον!

Όπως αρκετές φορές στο παρελθόν, έτσι και αυτή την μεγάλη μέρα, κανείς τους δεν υπολόγισε τα μαρτύρια που θα ακολουθούσαν μια ενδεχόμενη αποτυχία της επανάστασης! Η φλόγα του αγώνα που «έκαιγε» άσβεστα στην ψυχή τους και η μεγάλη πίστη για τη νίκη, υπερνίκησαν κάθε φόβο και ενδοιασμό τους.

Τελικά η δικαίωση ήρθε, συνοδευόμενη από αιώνια δόξα για το παγκόσμιο κατόρθωμα!

Αυτό που σήμερα όλους εμάς τους νεοέλληνες μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, κάθε επιβουλή, απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

Μετά από 197 ολόκληρα χρόνια, οι Τούρκοι στέκονται ξανά με προκλητικότητα απέναντι στην οικονομικά βαριά πληγωμένη Ελλάδα, αμφισβητώντας την εθνική της κυριαρχία!

Το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σήμερα είναι εξαιρετικά επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε… Όλοι μαζί ενωμένοι, πιστεύοντας στους εαυτούς μας, στην πατρίδα και στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, μπορούμε ξανά να μεγαλουργήσουμε, όπως έκαναν τότε οι επώνυμοι και ανώνυμοι πρόγονοί μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την 25η Μαρτίου

Next Article

Μαγική βραδιά με Μπάμπη Στόκα και Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας