Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Γ. Κωτσού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 

Το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σήμερα είναι εξαιρετικά επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε!

Μετά από 198 ολόκληρα χρόνια, οι Τούρκοι στέκονται ξανά με προκλητικότητα απέναντι στην οικονομικά βαριά πληγωμένη Ελλάδα, αμφισβητώντας την εθνική μας κυριαρχία!

Όχι μόνο δεν πτοούνται από την καθολική δυσφορία της διεθνούς κοινότητας, αλλά καθημερινά προβάλλουν όλο και μεγαλύτερες αξιώσεις!

Και γιατί να μην το κάνουν όταν απέναντί τους βλέπουν μια ελληνική κυβέρνηση χαμένη στις εθνομηδενιστικές εμμονές της να υποκύπτει εύκολα στις πιέσεις ξένων κέντρων και να παραχωρεί χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση το όνομα της Μακεδονίας μας!

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες και μιλάω για τα εκατομμύρια των νεοελλήνων που γαλουχήθηκαν με τα ιδανικά των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας!

Για όλους αυτούς, για όλους εμάς, η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί φωτεινό οδηγό για το παρόν και το μέλλον!

Είναι ένα παγκόσμιο ιστορικό ορόσημο που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, κάθε επιβουλή, απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

Όσο κι’ αν κάποιοι επιδιώκουν για δικούς τους λόγους την ιστορική λήθη, η «φλόγα» των αγνών μαχητών του απελευθερωτικού αγώνα δεν θα πάψει ποτέ να «ζεσταίνει» τις καρδιές του λαού μας!

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται περίτρανα στην σοβούσα κρίση καθώς,  παρά τα απανωτά πλήγματα, οι Έλληνες παραμένουν στις επάλξεις υπερασπιζόμενοι τα Όσια και Ιερά του Έθνους!

Διατηρούν δε ζωντανή την ελπίδα για μια αναγεννημένη ισχυρή Ελλάδα, διότι πιστεύουν στις πάντα αστείρευτες δυνάμεις της φυλής μας και ξέρουν ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, όπως έκαναν τότε οι επώνυμοι και ανώνυμοι πρόγονοί μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Έθνικ ηχοχρώματα και αρώματα... στο Μουζάκι!

Έθνικ ηχοχρώματα και αρώματα... στο Μουζάκι!

Next Article

Ολοκληρώθηκε το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…