Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Γ. Κωτσού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Γ. Κωτσός: Τα παιδιά μας χρειάζονται προστασία και ένα νέο ελκυστικό πλαίσιο καλλιέργειας των δεξιοτήτων τους

Παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργου Κωτσού, εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, εκπαιδευτικών και γονέων, τελέστηκαν την Τρίτη 11/9/2019, ενώπιον μαθητριών και μαθητών, οι επίσημοι Αγιασμοί έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2018 – 2019 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Μουζακίου.

Σε μήνυμά του με αφορμή την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Κωτσός, επισήμανε τα εξής:

«Αρχίζει μια καινούργια εκπαιδευτική χρονιά για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

Οι καιροί ου μενετοί για την ελληνική οικογένεια που τα τελευταία χρόνια βιώνει μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητά της, λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη χώρα μας.

Όμως την ελπίδα που είναι πάντα φωτεινή στις παιδικές και νεανικές ψυχές, εμείς οι ενήλικες υποστηρικτές και καθοδηγητές τους δεν πρέπει ποτέ να την αφήσουμε να σβήσει, όσες αναποδιές κι’ αν επιφυλάσσει η ζωή.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και αρμόδιοι φορείς, οφείλουμε μαζί να διαφυλάξουμε την ηρεμία και τη νηφαλιότητα τόσο των παιδιών που γνωρίζουν για πρώτη φορά την εκπαιδευτική διαδικασία στα Νηπιαγωγεία, όσο και αυτών που εισέρχονται σε επόμενα επίπεδά της στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πιστεύω ότι συνεχής αγώνας όλων μας θα πρέπει πλέον να είναι η προστασία της μαθητιώσας νεολαίας από τις εξωτερικές, ως επί το πλείστον δυσάρεστες επιρροές των σύγχρονων, αγχωδών και άκρως ανταγωνιστικών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαβίωσης.

Κι΄ αυτό διότι τα παιδιά για να καλλιεργήσουν πλήρως τις μαθησιακές δεξιότητες που διαθέτουν και να τις μετατρέψουν στη συνέχεια σε αποτελεσματικά γνωστικά «όπλα», χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια και να δουλεύουν απερίσπαστα μέσα σε ένα αδιάβλητο, ελκυστικό και δημιουργικό παιδαγωγικό πλαίσιο που θα λειτουργεί υποδειγματικά στα διδακτήρια.

Αυτή η επιδίωξη αποτελεί για μένα μεγάλη κοινωνική αναγκαιότητα η οποία είμαι βέβαιος ότι μετά την επερχόμενη πολιτική αλλαγή στην Πατρίδα μας, θα απασχολήσει ευρέως την κεντρική εξουσία.

Εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στις μαθήτριες, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους αρωγούς γονείς τη νέα σχολική περίοδο, ελπίζοντας πως αυτή θα σηματοδοτήσει τη νέα πορεία που προσδοκούμε όλοι για την ελληνική εκπαίδευση».




Total
0
Shares
Previous Article

ΟΑΕΔ: 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης - Δημοσιεύθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Next Article

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Κολοσσού Ρόδου στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Δρακότρυπας