Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου - Δήμος Σοφάδων: 220.000 ευρώ έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ήμερα που φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό για τη συλλογική μας ταυτότητα. Το μεγαλειώδες ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940, συμβολίζει την αντίσταση στον φασισμό αλλά και το βροντερό ΝΑΙ στην ελευθερία και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Σήμερα, οι Έλληνες γιορτάζουμε το Έπος του ’40 σε μια δύσκολη περίοδο. Οι προκλήσεις, το ίδιο επικίνδυνες, είναι πάντα παρούσες. Με πόλεμο στην γειτονιά μας, με οικονομικά ζητήματα, με αγωνία για τις νέες γενιές, με αγωνία για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, με αγωνία για την ειρήνη. Αυτή η πατρίδα όμως, ανά τους αιώνες, είχε μία μόνο επιλογή: να νικά. Όχι μόνο με τα όπλα, αλλά με τον πολιτισμό, τη λεβεντιά και την υπερηφάνεια της.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε,   καλούμαστε να σταθούμε με υπευθυνότητα, στην κρίσιμη καμπή που περνάει η Ελλάδα μας, έχοντας ως όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη. Το έπος του ΄40 μας υποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος.

Τιμάμε τα παιδιά της Ελλάδος γιατί μας δίδαξαν ότι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας είναι αναντικατάστατο. Είναι χρέος και καθήκον μας προς εκείνους, να θυμόμαστε τις θυσίες τους. Και οι ίδιες αξίες που εμψύχωναν τότε τους υπερασπιστές των υψηλών ιδανικών, συνεχίζουν και σήμερα να αποτελούν οδηγό και φάρο για όλους μας. Ο ελληνικός λαός δεν πολέμησε από αγάπη για τον πόλεμο, αλλά από αγάπη για την Ελευθερία.

Γιορτάζουμε και φέτος λοιπόν την Εθνική μας Επέτειο με λαμπρότητα κρατώντας ζωντανά τα μηνύματα για ελευθερία και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε όλους τους ανθρώπους.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Θάνος Σκάρλος




Total
0
Shares
Previous Article
Anagnostopoulos antiperifereiarxis

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Δ. Αναγνωστόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Next Article
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα

Μήνυμα της βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα για την 28η Οκτωβρίου