Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Lia Aglaia Roganaki 2023 11

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Η νοσηλευτική δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα, είναι πάθος. Για να επιλέξεις να την σπουδάσεις ,πρέπει να αγαπάς τόσο πολύ τον «άνθρωπο» που να θέλεις να είσαι δίπλα του στα χειρότερα του.

Όλοι αυτοί που επέλεξαν να κάνουν την νοσηλευτική τρόπο ζωής παρακινούνται από την βούληση να φροντίσουν ,να προσφέρουν και να βοηθήσουν όλους εκείνους που χρίζονται βοηθείας.

Άλλωστε εκτός από τις  νοσηλευτικές πράξεις  αφιερώνουν σηµαντικό χρόνο  στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.  Είναι δίπλα στους ασθενείς και τους συνοδούς περισσότερο από τον καθένα, αφουγκράζονται τους φόβους τους, τις ανάγκες τους, την εμπειρία, τις προσδοκίες, την ελπίδα τους.

Προς όλους αυτούς τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες θα έπρεπε να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας σε καθημερινή βάση. Για την προσφορά τους θα έπρεπε να έχουμε φυλαγμένο κάθε μέρα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Οι Νοσηλευτές δεν αποτελούν ούτε τη ραχοκοκαλιά, ούτε την καρδιά του Εθνικού Σύστημα Υγείας, αποτελούν τη ψυχή του, αποτελούν την προσωποποίηση των συγγενών των ασθενών και πολλές φορές την ίδια την οικογένεια τους.

Τους ευχαριστούμε για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν καθημερινά και τις νοσηλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν με ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται δίπλα τους, στηρίζει την προσπάθεια τους για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες και καλύτερες συνθήκες εργασίας με υποδομές και εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ  για την αναβάθμιση του κρατικού συστήματος υγείας . Πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενίσχυσε το κρατικό σύστημα υγείας με περισσότερα από 70 εκατομμύρια  ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για νέα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία και για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενισχύεται το ΕΚΑΒ με νέα  οχήματα, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό,  στηρίζεται η λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), χρηματοδοτείται η προμήθεια νέων Κινητών Μονάδων Υγείας  και νέων ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας και η προμήθεια αναλώσιμων και συμπληρωματικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των διαγνωστικών διαδικασιών που εκτελούνται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας ΠΕΔΥ-ΕΟΔΥ Θεσσαλίας.

Δείχνουμε με πράξεις την στήριξη μας και την αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου που προσφέρουν.

Η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή αποτελεί το ελάχιστο στοιχείο αναγνώρισης της δράσης και της προσφοράς τους.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!


Αγλαΐα( Λία) Ρογγανάκη

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας

Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ




Total
0
Shares
Previous Article
Papageorgiou Sotiris omilia Sofades

Σωτήρης Παπαγεωργίου: Πληρώνουμε τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη

Next Article
Aleksis Tsipras Trikala

Εκλογές 2023: Σε Τρίκαλα και Βόλο το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…