Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα Αγοραστού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

agorastos 14 1

 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα

«Κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει πλήρη ισότητα δικαιωμάτων στα άτομα με αναπηρία, σεβασμό και αποδοχή τους μέσα από ολοκληρωμένες πολιτικές και εθνική στρατηγική για την αναπηρία. Η δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς, είναι μια πρόκληση που εμφανίζεται ακόμη πιο δύσκολη αλλά και επιτακτική, λόγω της οικονομικής κρίσης» υποστηρίζει στο μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» συμπληρώνει ο κ. Αγοραστός «υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητές μας είναι οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες και κάθε μορφής διάκριση. Γιατί ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια περνά από την καθημερινότητα, αλλά την καθημερινότητα όλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Το μήνυμά είναι  δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Έργα και δράσεις

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει έμπρακτα  το ενδιαφέρον της και βρίσκει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να υποστηρίξει και να βοηθήσει  τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  Για το λόγο αυτό χρηματοδοτεί έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ που βοηθούν στην  ενσωμάτωση και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου».

Αναλυτικότερα τα έργα και της δράσεις για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ  η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016 (ΑΜΕΑ) 209.170€. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2015-2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 562.000€. Επιχορήγηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την υλοποίηση της πράξης “Συνέχιση λειτουργιάς Κ.Δ.Η.Φ. ΑΜΕΑ Βόλου”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 864.000€. Επιχορήγηση ΠΟΦΕΚΟ για την υλοποίηση της πράξης “ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.152.000€. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017 (ΑΜΕΑ) Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 270.910€. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα έτη 2016-2017 και 2017-2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.124.000€. Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το έτος 2018 – 2019. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 859.288€. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2018-2019 (ΑΜΕΑ). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 583.354€ Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά τα σχολικά έτη  2019-2020 & 2020-2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.763.107€. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020 (ΑΜΕΑ). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 500.018€. Ανέγερση εργαστηριών ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ατόμων με Αναπηρίες Λάρισα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4. 290.000€. Εξοπλισμός Κ.Δ.Α.Π. Α.μ.Ε.Α Δημου Λαρισαιων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 33.377€. Έργα για βελτίωση προσβασιμότητας δημοτικών κτηρίων και κοινοχρήστων χώρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 540.000€. Ενιαιοποίηση συστημάτων κοινωνικής υποστήριξης και βελτίωση της προσβασιμότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 51.000€. Εξοπλισμός όλων των Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλίας με ψηφιακό και ηλεκτρονικό υλικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.900.000 €




Total
0
Shares
Previous Article
alvania an

Τρίκαλα: Μέχρι την Τετάρτη η συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες του Δυρραχίου

Next Article
agorastos Poppeller

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα