Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μηδενική ανοχή συνδικάτων σε βία και παρενόχληση στην εργασία

Ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία - Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Καρδίτσας στον Υπουργό κ.Γεωργιάδη για την ανακούφιση των πληγέντων εργαζομένων - Ε.Κ.Κ. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Αναβολή μετάβασης στη ΔΕΘ - ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/10 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας - Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Μηδενική ανοχή συνδικάτων σε βία και παρενόχληση στην εργασία

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι να εργάζονται σε τρία επίπεδα, το θεσμικό-νομοθετικό, το πρακτικό και το επίπεδο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού.

Μέλημα μας είναι καμία γυναίκα να μην μείνει πίσω και καμία γυναίκα να μην μείνει μόνη απέναντι σε διακρίσεις, αποκλεισμούς σε κάθε είδους παρενόχλησή και μορφή βίας.

Οφείλουμε λοιπόν, ως συνδικαλιστικό κίνημα να πιέσουμε ώστε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα επί της ουσίας η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας 190 και η Σύσταση 206 για τη Βία και Παρενόχληση στην Εργασία, να ευαισθητοποιήσουμε γυναίκες και άνδρες για την κατάσταση, να σπάσουμε το «ταμπού» που την καλύπτει και να κινητοποιήσουμε τους εργοδότες και τον εταιρικό τομέα να αναλάβουν ευθύνη για την προστασία των εργαζομένων τους.

Τα συνδικάτα μπορούμε να συμβάλλουμε- θεσμικά και πρακτικά – τόσο ως προς την πληροφόρηση των γυναικών , όσο και σε ότι αφορά τον τρόπο και το πού και πώς μπορεί κάθε γυναίκα να απευθυνθεί για να καταγγείλει κάθε μορφή διάκρισης και παρενόχλησης είτε πρόκειται για mobbing, είτε για κάθε είδους παρενόχληση στην εργασία, συμμετέχοντας σε δράσεις ενημέρωσης των μελών μας στον τομέα της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και τα σωματεία μέλη του συνεχίζουν να εργάζονται και αποτελεί πρόκληση για μας η καθιέρωση πραγματικής ισότητας στο χώρο εργασίας και η αποτελεσματική αμφισβήτηση παρωχημένων αντιλήψεων.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας απευθύνει κάλεσμα στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στραφούν προς τα συνδικάτα ώστε να ενδυναμώσουν την δυνατότητα παρέμβασής τους τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή τους στην πρόληψη των πράξεων παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Η παρουσία των συνδικάτων είναι πολύτιμη τόσο για τη βοήθεια στο θύμα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία όσο και για την παρακολούθηση της αυστηρής τήρησης της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία διαδικασίας ελέγχου (αντιστροφή βάρους απόδειξης στον εργοδότη, προστασία από αντίποινα, επιβολή προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων).

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος: Καπράνας Γιώργος  

Η Γεν.Γραμματέας: Γούλα Δώρα

 
Total
0
Shares
Previous Article
Spanias Floridis

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη επισκέφτηκε ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Συνεδριάζει το ΔΣ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων