Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μία ξεχωριστή συναυλία για τον Απόστολο Καλδάρα πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα

Στ’ Αποστόλη το… Πνευματικό Κέντρο! Όχι μόνο σε κουτούκι πια, τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, τα τραγούδια του τρικαλινού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, που μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων, ακούστηκαν και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η κιθάρα του μεγάλου μας συνθέτη εμφανίστηκε ξανά μπροστά σε κοινό, επισκευασμένη από τον δήμο Τρικκαίων, στον οποίο ο ίδιος ο συνθέτης την είχε δωρίσει. Και δόθηκε  στον γιο του, Κώστα, επίσης συνθέτη, ο οποίος ξετύλιξε τις νότες του αγαπημένου Νύχτωσε Χωρίς φεγγάρι….

Το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου, η ξεχωριστή αυτή συναυλία, από τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, συγκίνησε, καθώς έλαμψε ξανά το μουσικό άστρο του τρικαλινού δημιουργού. Πάνω από 600 τρικαλινοί απόλαυσαν αρχικά τα τραγούδια του γιου του, Κώστα Καλδάρα. Η σκυτάλη δόθηκε στις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες, με τον Κώστα να παίζει τις συνθέσεις που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει: Όσο αξίζεις εσύΓιατί γλυκιά μου κλαις, Εβίβα ρεμπέτες, Γυάλινος κόσμος, Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι,  Μην περιμένεις πια…

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μαίρη Δούτση, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία με δωρεάν είσοδο, ξεσήκωσαν το κοινό, που μετείχε σε όλα τα τραγούδια. Τόσο, ώστε να διαπιστώσει κάποια στιγμή η Ελένη Τσαλιγοπούλου «Ρε σεις, τραγουδάτε ωραία». Και να έρθει αμέσως η απάντηση: «Μα… στα Τρίκαλα είστε». Γιατί «Συ μου χάραξες πορεία», Απόστολε Καλδάρα!

Γι’ αυτό και ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά τις ενέργειες για ίδρυση και λειτουργία του Σπιτιού Τρικαλινών Δημιουργών, όπου θα φιλοξενηθούν έργα και υλικό από τη μεγάλη του προσφορά στο λαϊκό μας τραγούδι.

kaldaras syn3

kaldaras syn2

kaldaras syn4

kaldaras syn1




Total
0
Shares
Previous Article

Ρεσιτάλ ψεύδους και υποκρισίας από τον Τσίπρα!

Next Article

Η N. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το Ολοήμερο Σχολείο

Related Posts