Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μια σχολική χρονιά χωρίς διδασκαλία (Ούτε δια ζώσης ούτε διαδικτυακή) Επιστολή του Σωτήρη Παναγιώτου στον Πρωθυπουργό

argiri karditsas

Μια σχολική χρονιά χωρίς διδασκαλία (Ούτε δια ζώσης ούτε διαδικτυακή) Επιστολή του Σωτήρη Παναγιώτου στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Είμαι κάτοικος Αργυρίου, της πλέον απομακρυσμένης κοινότητας του Νομού Καρδίτσας. Το Αργύρι απέχει 80 χιλιόμετρα από το Μουζάκι, το πλησιέστερο αστικό κέντρο, και 110 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα.

Η κόρη μου, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, φοίτησε στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, το οποίο επαναλειτούργησε ύστερα από πολλά χρόνια με δύο μαθητές.

Εξαιτίας της πανδημίας ανεστάλη η λειτουργία του Σχολείου, όπως έγινε Πανελλαδικά. Ο δάσκαλος με πληροφόρησε ότι δεν μπορεί να κάνει μαθήματα τηλεκπαίδευσης γιατί από το χωριό που κατάγεται και διαμένει, δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Έτσι η κόρη μου έμεινε εντελώς αδίδακτη για το σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Όταν μετά το Πάσχα επαναλειτούργησαν τα Δημοτικά Σχολεία, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έλαβε άδεια από την υπηρεσία του.

Απευθύνθηκα στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, αιτούμενος την αναπλήρωσή του. Μου απάντησε ότι η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού δεν είναι δυνατή από την πλευρά του. Ύστερα από όλα αυτά το σχολείο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό και οι δύο μαθητές του χωρίς δια ζώσης ή διαδικτυακή διδασκαλία.

Ο συγκεκριμένος όμως Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού εξακολουθεί να κάθεται στην καρέκλα του.

Αναρωτιέμαι, σε ποιά τάξη πρέπει να φοιτήσει η κόρη μου τον Σεπτέμβριο, αν φυσικά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στείλει εκπαιδευτικό, γιατί ουσιαστικά έμεινε αδίδακτη παντελώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Όπου αλλού κι αν απευθυνθώ έχω την εντύπωση ότι θα απευθυνθώ σε ώτα μή ακουόντων.

Γνωρίζω πολύ καλά και το ενδιαφέρον σας και την ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν ορεινές, απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές.

Παρακαλώ για την παρέμβασή σας και την εκδήλωση αυτής της ευαισθησίας σας.

Τουλάχιστον από την τρέχουσα σχολική χρονιά να μην παρατηρηθούν τέτοιου είδους παρακμιακά φαινόμενα, τα οποία δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με την Ελλάδα του 2021.

Με τιμή

Σωτήριος Παναγιώτου

κάτοικος Αργυρίου Νομού Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
kalpi ekloges

Καταργείται η απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

Next Article
self test sxoleia800x500

Σχολεία: Προμήθεια δύο self test από σήμερα -Μέχρι πότε μπορείτε να τα πάρετε από το φαρμακείο

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…
epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…