Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου (φωτο-video)

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση, είχαν όσοι παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.

Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε και παρουσίασε το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου σε συνεργασία με το παιδικό – εφηβικό χορευτικό τμήμα του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι», είχε ως θέμα μουσικά κομμάτια που εξυμνούν τον αγώνα της Ελλάδος το 1821.

Με οδηγό την αφήγηση των ιστορικών εκείνων γεγονότων ξεδιπλώνονταν πολύ όμορφα τα τραγούδια και ο χορός, χαρίζοντας στο κοινό μια επιβλητική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Τα μουσικά σύνολα του ωδείου αποτελούμενα από μαθητές, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Δημήτριου Σκότη καθώς και μέρος της νεανικής χορωδίας του ωδείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Τότσκα, συνέπραξαν για να επιτελέσουν το καλαίσθητο μουσικό αποτέλεσμα.

Τα χορευτικά τμήματα με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Τόμη Ευθυμίου, προσέγγισαν με σοβαρότητα και αγάπη τους εκάστοτε χορούς, συμβάλλοντας εξίσου στην όμορφη ατμόσφαιρα της βραδιάς. Τέλος ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση, σε δύο μουσικά κομμάτια, της Χορωδίας Ενηλίκων του Δ.Ω.Μ. και της Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομονάστηρου.

Στο κλείσιμο της βραδιάς ο διευθυντής της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Δημήτρης Φραγκόπουλος συνεχάρη προσωπικά τους καθηγητές του ωδείου, Δημήτριο Σκότη, Δημήτριο Κωσταρέλλο, Κωνσταντίνα Τότσκα, Βασίλη Μπαλογιάννη και Κατερίνα Μπολορίζου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ”, κ Δημήτρη Γκαραβέλα, αλλά και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ. Τόμη Ευθυμίου, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ”

[supsystic-gallery id=3 position=center]




Total
0
Shares
Previous Article

ΠΕΔ Θεσσαλίας: Χρηματοδοτικές ανάγκες των Δήμων και Ενεργειακά Προγράμματα

Next Article

…ανεμολογικός ιστός Οξυάς

Related Posts