Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μια ανάσα από το όνειρο ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που υποδέχεται την Καβάλα το Σάββατο

Το Χαρίλαο Τρικούπη υποδέχεται ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας - Ν. Κακλαμάνος: Με τον κόσμο δίπλα μας θα είμαστε οι νικητές

Μια ανάσα από το όνειρο ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που υποδέχεται την Καβάλα το Σάββατο

Το εντός έδρας ματς του Σαββάτου (5 μ.μ.) δίνει στον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας τη δυνατότητα να φτάσει μια ανάσα από το όνειρο

Όλη η προσοχή στην Καβάλα

Στην Ελευθερούπολη το Σάββατο, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, διακόπτοντας ένα σερί 10 συνεχόμενων νικών και φτάνοντας σε ρεκόρ 22-2 στο πρωτάθλημα. Παρά την προσπάθεια της ομάδας, η αστοχία στην επίθεση (22/47 δίποντα και 6/29 τρίποντα, συνολικό ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς 36,8 %) στέρησε την ευκαιρία από τον ΑΣΚ να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου του στόχου, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής και η απευθείας άνοδος στη Basket League.

Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά, καθώς στη χειρότερη περίπτωση, οι «κυανόλευκοι» χρειάζονται δυο νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο. Πολλά είναι τα εναλλακτικά σενάρια με λιγότερες απαιτούμενες νίκες, αρκετά από τα οποία εξαρτώνται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και κυρίως της Α.Ε.Ψυχικού, η οποία είναι η μοναδική -μετά τον ΑΣΚ- ομάδα που έχει μαθηματικές ελπίδες να κατακτήσει την πρώτη θέση, έχοντας ρεκόρ 15-5, αλλά και τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια!

Η ομάδα της πόλης μας όμως δε μπαίνει σε σενάρια, δεν κοιτά τα άλλα ματς πριν αυτά γίνουν, και το μόνο που απασχολεί τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας είναι το επόμενο παιχνίδι, η επόμενη δοκιμασία και το πως η ομάδα, δίκαια και καθαρά θα φτάσει το συντομότερο στο στόχο της. Όλη η προσοχή λοιπόν, στρέφεται στο ματς του Σαββάτου, στις 5 μ.μ. εντός έδρας με την Καβάλα, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Ένα παιχνίδι στο σπίτι της ομάδας, το Νέο Κλειστό, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα φέρει τον ΑΣΚ μια ανάσα από την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου και την άνοδο στη Basket League.

Έτσι, όπως μέχρι τώρα οι «κυανόλευκοι» βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά, το ίδιο θα κάνουν και τώρα επικεντρώνοντας όλο τους το ενδιαφέρον και την προσοχή στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στην Καβάλα, την ομάδα η οποία υποχρέωσε τον ΑΣΚ στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, στις 9/2/2022 με σκορ 86-78 σε ματς που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Καβάλας. Είναι προφανές ότι το ματς έχει σημαντικό συντελεστή δυσκολίας, αφού η Καβάλα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει εντυπωσιακές νίκες εντός κι εκτός έδρας. Ταυτόχρονα, η προσεχής αντίπαλος του ΑΣΚ ψάχνει κι αυτή νίκες ώστε να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ και έχει ισχυρό κίνητρο για τη νίκη, επομένως αναμένεται ένα ματς με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες και το Σάββατο, περιμένουν από το φίλαθλο κόσμο της πόλης να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και να της δώσει την επιπλέον ώθηση που απαιτείται για να φτάσει σε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. 

Συνάντηση την Πέμπτη για την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Κ.

Η διαφαινόμενη άνοδος της ανδρικής ομάδας στη Basket League, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τον αθλητισμό της περιοχής μας και τον Α.Σ.Καρδίτσας. Η πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία που βρίσκεται προ των πυλών, δημιουργεί ταυτόχρονα νέα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, που θα πρέπει να διαμορφωθεί σε πλήρως επαγγελματικά πρότυπα.

Η ίδρυση Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου που θα απαιτηθεί, αλλά και η οργάνωση της ομάδας σε νέα βάση ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις, είναι οι πρώτες προτεραιότητες της διοίκησης, που όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, θέλει να οδηγήσει τον ΑΣΚ στη νέα εποχή με προγραμματισμό και σχέδιο. Ένα τέτοιο άλμα, όπως είναι η πρώτη συμμετοχή συλλόγου του νομού μας στην πρώτη κατηγορία του επαγγελματικού αθλητισμού, απαιτεί σωστές βάσεις, διάφανες διαδικασίες και κυρίως, ολοκληρωμένο σχέδιο. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η διοίκηση του ΑΣΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο μετάβασης στον επαγγελματισμό, ώστε εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, με ταχύτητα αλλά και με οργάνωση, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες για τον ΑΣΚ της νέας εποχής. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα και το φθινόπωρο του 2022, ο Α.Σ.Καρδίτσας θέλει να εμφανιστεί πανέτοιμος, μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του.

Στα πλαίσια του προγραμματισμού για την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Κιέριον», η διοίκηση του Α.Σ.Καρδίτσας καλεί τους επιχειρηματίες, τους φορείς και τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας, στην παρουσίαση του σχεδίου για το μεγάλο βήμα που έχει μπροστά του ο σύλλογος της πόλης μας. Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ενημερωθούν όσοι τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποστηρίξει και συνεισφέρει στην προσπάθεια της ομάδας, για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους όλη η πόλη, η κοινωνία και η τοπική οικονομία, μπορούν να ωφεληθούν από μια επιτυχία, που σε συλλογικό επίπεδο, όμοιά της δεν έχει ζήσει ο αθλητισμός της Καρδίτσας.

Παρούσα στη συνάντηση, η διοίκηση του Α.Σ.Καρδίτσας, αλλά παρών και ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος πάντοτε και σε κάθε κάλεσμα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία και την προσωπικότητά του.

 




Total
0
Shares
Previous Article
Επίσκεψη των ΚΤ.ΥΠ. σε σχολεία του Δ. Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό του 2021

Επίσκεψη των ΚΤ.ΥΠ. σε σχολεία του Δ. Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό του 2021

Next Article
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας αποκτά τρία έργα ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας αποκτά τρία έργα ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη

Related Posts