Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μετατοπίζονται κολώνες της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο δρόμο Μεσοράχη – Ελευθεραί

metatopisi kolones dei erga

Μετατοπίζονται κολώνες της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο δρόμο Μεσοράχη – Ελευθεραί

Μετατοπίζονται κολώνες της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο δρόμο που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο τμήμα Μεσοράχη – Ελευθεραί

Με τη μετατόπιση  των στύλων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποδοθεί χωρίς εμπόδια το σύνολο της έκτασης του έργου προχωρά  η κατασκευή του  οδικού τμήματος Μεσοράχη –Ελευθεραί, με το οποίο  ολοκληρώνεται λειτουργικά  η επ. οδός Λάρισα- Καρδίτσα. «Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών. Προχωρούν με καθημερινή, μεγάλη προσπάθεια και απαιτούν τον συντονισμό και τη συνεργασία πολλών φορέων και υπηρεσιών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σημειώνεται ότι έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις των παρακείμενων ιδιοκτησιών  με τη διαδικασία 7Α και οι ιδιοκτήτες οφείλουν  να απελευθερώσουν τους χώρους,  προκειμένου να αποδοθεί ελεύθερο το μέτωπο  του έργου.

Το έργο,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 8.500.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και περιλαμβάνει την διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδικού τμήματος, συνολικού μήκους 2,15 χλμ, την κατασκευή παράπλευρων οδών κυκλοφορίας και την κατασκευή ενός νέος κυκλικού κόμβου στον ισόπεδο κόμβο Μεσοράχης.

Συγκεκριμένα:

διαπλατύνεται το τμήμα από  τον Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών, μήκους 2,15 χιλιομέτρων περίπου και βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά του με δύο λωρίδες κίνησης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας που διαχωρίζεται με αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στον άξονα.

-κατασκευάζεται εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας, παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης, προς εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών με τις απαραίτητες συνδέσεις  με το τοπικό δίκτυο κυκλοφορίας.

– ο υφιστάμενος σηματοδοτούμενος ισόπεδος κόμβος Μεσοράχης μετατρέπεται σε κυκλικό κόμβο, ενώ ο προσφάτως κατασκευασμένος σηματοδοτούμενος ισόπεδος κόμβος Ελευθερών (από το έργο “Επ. Ο Λάρισας-Καρδίτσας στο τμήμα από το τέλος παράκαμψης Μαυροβουνίου Χ.Θ. 15+400 έως αρχή παράκαμψης Ελευθερών Χ.Θ. 22+700»), προσαρμόζεται στην τυπική διατομή του νέου τμήματος Ι/Κ Μεσοράχης – Ι/Κ Ελευθερών.

-κατασκευάζονται τα απαραίτητα συμπληρωματικά τεχνικά έργα για την αποστράγγιση – αποχέτευση της ευρύτερης περιοχής και της οδού, καθώς και τα έργα οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης-ασφάλισης και οδοφωτισμού στους κόμβους.




Total
0
Shares
Previous Article
xenofontas karditsa dimosiografoi 2

Ενημέρωση για τον «Ξενοφώντα» στους δημοσιογράφους της Καρδίτσας

Next Article
dromos Karditsa trena 1

Η Καρδίτσα πρώτη πόλη στη Θεσσαλία με ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο