Μετακίνηση εκτός νομού: Αισιόδοξη η Κοτανίδου για το Πάσχα

Μετακίνηση εκτός νομού

Μετακίνηση εκτός νομού: Αισιόδοξη η Κοτανίδου για το Πάσχα

Με το lockdown να έχει παραταθεί επισήμως έως τις 8 Μαρτίου το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους είναι τι θα γίνει με τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Η μετακίνηση εκτός νομού έχει απαγορευτεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  Εναν χρόνο μετά το περασμένο δύσκολο Πάσχα, οι προβλέψεις για το φετινό Πάσχα φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξες, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, φαίνεται ότι θα δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για τη μεγάλη έξοδο προς τα χωριά τον ερχόμενο Μάιο, υπολογίζοντας ότι έως τότε οι μεταδόσεις του κορονοϊού θα έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Για το θέμα της μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα είχε αφήσει «παράθυρο» η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, όταν είχε επισημάνει ότι «στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνο εμείς ξέρουμε να το γιορτάσουμε».  Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με δηλώσεις της στα ΝΕΑ επιμένει να κρατά ανοιχτό το «παράθυρο» αισιοδοξίας.

Η ίδια σημειώνει ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, προσθέτοντας με νόημα ότι τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθεί η ταχύτητα της εμβολιαστικής κάλυψης δεδομένου ότι στη «φαρέτρα» θα προστεθούν νέα εμβόλια, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και οι παραδόσεις των δόσεων. «Υπό τα δεδομένα αυτά και εφόσον δεν προκύψουν σημαντικές ανατροπές έως το Πάσχα μπορεί να έχει εμβολιαστεί έως και το 30% του πληθυσμού», προσθέτει η καθηγήτρια. Εξηγεί, μάλιστα, ότι με βάση την προτεραιοποίηση, η ανάπτυξη του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας» ξεκινά από τους πλέον ευάλωτους (δηλαδή από τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας) δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος ώστε η λοίμωξη Covid-19 να μετατραπεί από βαριά σε ήπια νόσο.

Συνεπώς «εγώ θεωρώ ότι θα γιορτάσουμε το Πάσχα σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις περσινές. Και είμαι αισιόδοξη ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην επαρχία», πρόσθεσε. Ερωτώμενη, μάλιστα, για το εάν οι παππούδες θα μπορούν να συναντηθούν και πάλι με τα εγγόνια τους, η απάντηση της κ. Κοτανίδου είναι θετική: «Εφόσον ο παππούς και η γιαγιά έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να συναντηθούν, όμως δεν θα πρέπει να αμελούμε το βασικό μέτρο που δεν είναι άλλο από τη χρήση μάσκας».


Total
6
Shares
Previous Article
Νέες (ξανά) βεβαιώσεις μετακίνησης - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Νέες (ξανά) βεβαιώσεις μετακίνησης - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους 

Next Article

Παρατηρήσεις και προτάσεις του Δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα για τον νέο εκλογικό Νόμο για την Αυτοδιοίκηση

Total
6
Share