Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μερομήνια: Έκπληξη ο καιρός την Πρωτοχρονιά

 

Τα μερομήνια είναι η πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού όπου έχει πολλούς υποστηρικτές και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βγήκε η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι ειδικοί λοιπόν, μελέτησαν τα μερομήνια και αποκαλύπτουν τι καιρό θα κάνει τις γιορτές, μέχρι και τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν η έναρξη των γιορτών (14 Δεκεμβρίου) θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό αλλά σταδιακά θα σημειωθεί συνεχής και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι κρύος με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα ( από 20 έως 25 Δεκεμβρίου).

Αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με πολύ κρύο, βροχές και αρκετά χιόνια, ακόμη και σε πολλές πεδινές περιοχές (από 26 έως 29/12).

Ωστόσο, με κακοκαιρία θα ξεκινήσει και η καινούργια χρονιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός θα είναι έντονα βροχερός, με πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (από 1η έως 5 Γενάρη).

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο των Φώτων (6 έως 12/1).

makeleio.gr
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

«Το κουμπί και άλλες ιστορίες» της Τασούλας Τσιλιμένη "ταξίδεψε" στην Καρδίτσα

Επόμενο άρθρο

Μήνυμα συστράτευσης από τον Κώστα Τσιάρα στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ