Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΜέΡΑ25 Τομέας Υγείας: Ο κορωνοϊός ως Δούρειος Ίππος για τη διάλυση του Ε.Σ.Υ.

mera 25 logo

Θεμελιώδης στην πολιτική κατά της πανδημίας, εκτός από την πρόληψη, είναι η αύξηση της θεραπευτικής ισχύος, με εξοπλισμό και προσωπικό.

Εδώ όμως, ο αδήλωτος αλλά προφανής πλέον σκοπός της κυβέρνησης είναι αρχικά η μεταμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα αποκλειστικής αντιμετώπισης της CoVid-19, η προοδευτική μεταφορά όλων των άλλων υπηρεσιών υγείας προς τον ιδιωτικό τομέα, με φανερές ή κρυφές συμφωνίες και έτσι, σε λίγο καιρό, γιατροί θα παραιτηθούν, οι θέσεις δεν θα επαναπροκηρυχθούν ως μη αναγκαίες και οι κλινικές θα αφεθούν υποστελεχωμένες μέχρι την οριστική ταφόπλακα.

Ο κίνδυνος διαγράφεται μεγαλύτερος για τις χειρουργικές κλινικές, όπου ο σταθερός ρυθμός διενέργειας πράξεων συναρτάται άμεσα με την επιστημονική επάρκεια των γιατρών. Ήδη τα πεπραγμένα μιλούν. Αυτή η αλυσίδα γεγονότων, που σύντομα θα δούμε να εκτυλίσσονται, θα αποδείξει ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν για την κυβέρνηση θείο δώρο, που εργαλειοποιείται ως Δούρειος Ίππος για την επίσπευση της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο δεν πιστεύει και δεν διστάζουν τα στελέχη της να το διαμηνύουν με κάθε ευκαιρία.

Η πανδημία όχι μόνο δεν άλλαξε ή ανέβαλλε αυτή την ατζέντα, αλλά την επιταχύνει, άσχετα με τις υποκριτικές δηλώσεις στήριξης. Η χρονική παράταση της πανδημίας θα βολέψει όλο και καλύτερα ένα πολύ ουσιώδες μέρος του προγράμματος της Ν.Δ.

Στο ΜέΡΑ25 εξακολουθούμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα. Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας θα κριθεί, λοιπόν, όχι μόνο από το πόσα κρούσματα θα καταμετρήσουμε αλλά εξίσου βασικά και από το τι θα έχει θυσιαστεί.

https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-o-koronoios-os-doureios-ippos-gia-ti-dialysi-tou-e-s-y/

Mε εκτίμηση,

Κώστας Σπίγγος,
Υπεύθυνος Τομέα Υγείας




Total
0
Shares
Previous Article
poesy

ΠΟΕΣΥ: Απαίτηση για δημόσια συγγνώμη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Next Article
barber shop karditsa

Κομμωτές εν δράσει.......στην Καρδίτσα! (Video)