Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μείζονα μειοψηφία Δήμου Σοφάδων: Να αξιοποιηθούν οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ στην υπηρεσία αστυνόμευσης του Δ. Σοφάδων

Μείζονα μειοψηφία Δήμου Σοφάδων

Μείζονα μειοψηφία Δήμου Σοφάδων: Να αξιοποιηθούν οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ στην υπηρεσία αστυνόμευσης του Δ. Σοφάδων

Νέα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει η Μείζονα Μειοψηφία του Δήμου Σοφάδων. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά την παγίωση της ενισχυμένης αστυνόμευσης της περιοχής κατά το τελευταίο εξάμηνο και την αξιοποίηση για το σκοπό αυτό των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Σοφάδων

Οι δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία κοινοποίησαν:

  1. Στον Υπουργό Δικαιοσύνης
  2. Στους Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας
  3. Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
  4. Στον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας

αναφέρουν τα εξής:

«κ. Πρόεδρε,

εδώ και χρόνια το ζήτημα της ασφάλειας και της επαρκούς αστυνόμευσης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα καίριας σημασίας για το Δ. Σοφάδων απ’ το οποίο συναρτάται σε μεγάλο βαθμό η προοπτική του τόπου και των οικογενειών που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σ’ αυτόν. Το παράδειγμα του τελευταίου εξαμήνου συνηγορεί και αποδεικνύει περίτρανα την ορθότητα αυτής της παραδοχής.

Η πρόσθετη αστυνομική δύναμη που ενίσχυσε το έργο του ΑΤ Σοφάδων απ’ το Νοέμβριο του 2020 αποτελεί, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, μια ουσιαστική και έμπρακτη παρέμβαση της Πολιτείας για την αποκατάσταση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας των συνδημοτών μας. Αν και υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα ανομίας που ταλαιπωρούν όλους μας, εν τούτοις, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αισθανόμαστε όλοι περισσότερο ασφαλείς.

Οι περιπολίες της πρόσθετης αστυνομική δύναμης, που επιχειρεί το τελευταίο εξάμηνο στην περιοχή μας, απέδωσαν και επανόρθωσαν σε μεγάλο βαθμό το κλίμα αναρχίας και τρομοκρατίας από ανενόχλητους και ελεύθερα κινούμενους παραβάτες. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια το πρωινό ξύπνημα δεν συνοδεύεται από τα καθημερινά θλιβερά μαντάτα του πρόσφατου παρελθόντος για βραδινές διαρρήξεις σπιτιών, αποθηκών και καταστημάτων, για κλοπές αυτοκινήτων, για καταστροφές στο ΕΠΑΛ και το δημοτικό στάδιο, για ξυλοδαρμούς στο Κέντρο Υγείας, ακόμα και για δολοφονίες κάποιες φορές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει χρέος να αξιοποιήσει αυτό το παράδειγμα και να διεκδικήσει την μονιμοποίηση της ενισχυμένης αστυνόμευσης στην περιοχή μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν χρήσιμη η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Σοφάδων οι οποίες ρημάζουν καθημερινά από πλιατσικολόγους. Έχουμε την πεποίθηση ότι και επιχειρησιακά θα απέδιδε καλύτερα αποτελέσματα η τοποθέτηση μιας ενισχυμένης μονάδας αστυνόμευσης στο σημείο εκείνο όπου λειτουργούσε το ΚΤΕΟ Σοφάδων.

Επειδή όμως το θέμα δεν άπτεται της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δ. Σοφάδων αλλά απαιτείται συνεννόηση τόσο με την περιφερειακή αρχή όσο και με την κεντρική διοίκηση προτείνουμε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα προσκληθούν να συμμετέχουν και:

  1. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης
  2. Οι Βουλευτές του νομού
  3. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
  4. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας

για την συζήτηση του θέματος «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ενίσχυση της αστυνόμευσης του Δ. Σοφάδων και την σχετική αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Σοφάδων». Πιστεύουμε ότι το δεδομένο ενδιαφέρον όλων των προαναφερόμενων και η ευκαιρία που μας δίνει η καρδιτσιώτικη συμμετοχή στην κυβέρνηση  θα λύσουν ένα κορυφαίο πρόβλημα για τον τόπο μας.

Επικαλούμενοι τις διατάξεις των παρ. 2 και 7 του άρ. 67 του Ν. 3852/2010 παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και τη συμπερίληψη του προαναφερόμενου θέματος προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας 

  1. Μπάμπης Παπαδόπουλος
  2. Γιώργος Βασιλείου
  3. Κώστας Βράκας
  4. Θανάσης Γκαντής
  5. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης
  6. Γιώργος Ηλιούδης
  7. Δημήτρης Κλιάρης
  8. Γιώργος Μπούκης
  9. Φώτης Τσέλιος
  10. Βασίλης Φαλούτσος



Total
0
Shares
Previous Article
Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η Βαρβάρα Πάτρα

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η Βαρβάρα Πάτρα

Next Article
croatia cechrepublic11

Euro 2020, Κροατία - Τσεχία 1-1: Τα highlights της αναμέτρησης

Related Posts