Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Μεγάλο Σάββατο στο Μουζάκι εν μέσω καραντίνας”

Mouzaki M.Savvato 2020 slide

“Μεγάλο Σάββατο στο Μουζάκι εν μέσω καραντίνας”

 

Μεγάλο Σάββατο σήμερα 18/4/2020 και η κίνηση στην αγορά Μουζακίου καταγράφει απώλειες.

Στην επισκεψιμότητα, στις αγορές, στην κατανάλωση, στον τζίρο και στην….. διάθεση μιας και το γενικότερο κλίμα δεν θυμίζει σε τίποτα  Πάσχα τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης. Με εμπορικά καταστήματα κλειστά λόγω απαγόρευσης στα πλαίσια της προστασίας που θέσπισε η πολιτεία για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού και τα οικονομικά μας να βρίσκονται σε  επίπεδα ναδίρ η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί στην αγορά του Μουζακίου είναι φυσικό επακόλουθο της γενικότερης κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί  μέχρι τούδε και είναι για μας το λιγότερο… απογοητευτική.

Για το διαφορετικό Πάσχα που καλούμαστε όλοι να περάσουμε φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η αγοραστική κίνηση  σύμφωνα με τους επιχειρηματίες  είναι μειωμένη ακόμη και σε ποσοστό 30-45%  σε σχέση με πέρυσι και με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2019.

Η καραντίνα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από νομό σε νομό είχαν άσχημο αντίκτυπο στην αγορά. Και εύλογα κατανοούμε πως από τη στιγμή το Μουζάκι -όπως και οι άλλες πόλεις της Ελλάδος – δεν θα δεχτεί επισκέπτες …αναγκαστικά θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα στην οικονομία του.

Με καταστήματα  ειδών ένδυσης και υπόδησης κλειστά και το παιχνίδι να γίνεται μόνο ανάμεσα στις επιχειρήσεις τροφίμων , φρούτων, λαχανικών και ειδών πρώτης ανάγκης, σούπερ & μίνι Μάρκετ, ψιλικά, κάβες κτλ. το Μουζάκι δεν είχε σήμερα την εμπορική αίγλη των προηγούμενων ετών.Αλλά δεδομένων των συνθηκών και ποιά πόλη την έχει;;;

Όσων αφορά την αγορά του κρέατος αρκετοί κρεοπώλες  της περιοχής  χαρακτηρίζουν  την κατανάλωση των αμνοεριφίων υποτονική. Για μερικούς μάλιστα ήταν σαν ένα απλό Σάββατο «ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»θέλοντας με αυτή την περιγραφή να τονίσουν πως τα πράγματα είναι όσο άσχημα ….φαίνονται.

Ένα άλλο στοιχείο  επίσης που διαφοροποιεί την φετινή αγοραστική εικόνα από την περσινή είναι και το γεγονός ότι αρκετοί  καταναλωτές δεν θα σουβλίσουν οβελία φέτος και έτσι αγοράζουν μισό αρνί η κατσίκι αλλά και διάφορα άλλα είδη κρέατος σε τεμάχια για ψήσιμο στο φούρνο.

Η σούβλα …θέλει ποτό και παρέα! Και λόγω κορονοϊού το σενάριο αυτό είναι τουλάχιστον για φέτος επιστημονική φαντασία.

Αξίζει να αναφέρουμε  πως συναντήσαμε  και  αρκετούς καταναλωτές  που μας ανέφεραν  πως προτίμησαν να προμηθευτούν  μέσα στη Μεγάλη βδομάδα τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι μην αφήνοντας ψώνια της τελευταίας στιγμής για το Μεγάλο Σάββατο και μάλιστα φρόντισαν να τους παραδοθούν όσα παρήγγειλαν  κατ΄οίκων  αποφεύγοντας  τυχόν σημερινό συνωστισμό.

Κλείνοντας επιβάλλεται να τονίσουμε πως ουδέν κακό αμιγές καλού..

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να στηρίξουμε όσο ποτέ την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο  Δήμο Μουζακίου. Η κάθε επιχείρηση ,το κάθε κατάστημα έχει να προσφέρει σε όλους μας  άριστη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών σε εξαιρετικές τιμές. Είναι ο τόπος μας είναι οι άνθρωποι που συναντούμε και μας καλημερίζουν κάθε πρωί και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες περιοχές γιατί ουσιαστικά έχει επάρκεια και σε καταστήματα -επιχειρήσεις και σε ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!

Στηρίζουμε την τοπική Αγορά!

Ιωάννα Κρίκου

Mouzaki M.Savvato 2020 5

Mouzaki M.Savvato 2020 3

Mouzaki M.Savvato 2020 2

Mouzaki M.Savvato 2020 1

Mouzaki M.Savvato 2020 4

 




Total
0
Shares
Previous Article
Γυμναστικός Σύλλογος Μουζακίου & Περιχώρων "Γ. Πασιαλής"

Ευχές για καλό Πάσχα από το Γυμναστικό Σύλλογο Μουζακίου και Περιχώρων "Γ. Πασιαλής"

Next Article
laiki

“Έκρηξη” ελληνικών εξαγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων λόγω κορονοϊού