Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη το πιθανότερο η πίστωση συνδεδεμένων, υπόλοιπων ενιαίας

xrima georgoi paragogoi

Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη το πιθανότερο η πίστωση συνδεδεμένων, υπόλοιπων ενιαίας

 Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από ενημέρωση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, αναφέρουν πως έχει κλειδώσει σήμερα Παρασκευή για τη Μεγάλη Τετάρτη η πίστωση των συνδεδεμένων σε ρύζι, βιομηχανική ντομάτα, πορτοκάλια χυμοποιήσιμα, σπαράγγια, τεύτλα, Κορινθιακή σταφίδα και κάποιων υπόλοιπων ενιαίας έτους 2020. Βέβαια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, δεν αποκλείεται να αρχίσει νωρίτερα η πίστωση, αλλά και να περιλαμβάνει περισσότερα προϊόντα.

 Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, συνδεδεμένες ενισχύσεις ύψους έως και 30.909.908 ευρώ θα πληρωθούν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 28/04/2021 σε επίπεδο χώρας, οι παραγωγοί:

ρυζιού

σακχαρότευτλων

βιομηχανικής τομάτας

σπόρων σποράς

σπαραγγιών

πορτοκαλιών χυμοποίησης

ροδάκινων χυμοποίησης

Κορινθιακής σταφίδας.

 Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις:

σκληρού σίτου

ειδικής ενίσχυσης βάμβακος

βρώσιμων οσπρίων

κτηνοτροφικών ψυχανθών

σανοδοτικών ψυχανθών

καρπών με κέλυφος

μήλων.

 Επίσης, θα γίνει πληρωμή υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για πρασίνισμα, βασική ενίσχυση και young farmers.

Τι γίνεται με τα ζωικά

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο αναφορικά με τις συνδεδεμένες ζωικών έτους 2020. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, το δεδομένο είναι ότι υπάρχει μεγάλη πίεση να τρέξουν οι πληρωμές άμεσα και αναφέρεται ότι γίνεται προσπάθεια για κάποιες καταβολές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό όμως δεν είναι σίγουρο. Από το ΥπΑΑΤ πάντως που απευθυνθήκαμε, μας είπαν πως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν υπάρχει ακόμα τουλάχιστον διαβεβαίωση για τις συνδεδεμένες ζωικών (γύρω στα 85 εκατ. ευρώ) εντός της Μεγάλης Εβδομάδος. Παράλληλα, κάποια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, μιλώντας στον ΑγροΤύπο έστειλαν τις συνδεδεμένες ζωικών ακόμα και για τα τέλη του Μαΐου.

Σημειωτέον ότι με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ καθορίστηκε το μπάτζετ της συνδεδεμένης στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος για το έτος 2020 και 2021. Σύμφωνα με την απόφαση «ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων στο πλαίσιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος, ανέρχεται για το έτος 2017 στα 50.978.015 € για το έτος 2018 στα 50.429.165 €, για το έτος 2019 και 2020 στα 55.228.458 € και για το έτος 2021 στα 54.386.238 € αντίστοιχα».




Total
0
Shares
Previous Article
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Πως βγάζουμε βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Ε1 για μετακινήσεις εκτός νομού

Next Article
tsitsipas nadal

Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1: Πάλεψε ο Στέφανος, αλλά ο τίτλος στον Ράφα

Related Posts