Μεγάλη η συμμετοχή το κόσμου στην εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δήμο Μουζακίου  

Με απρόσμενα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημοτικής αγοράς Μουζακίου η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Υγείας και ο Δήμος Μουζακίου.

Περισσότεροι από 200 δημότες της περιοχής μας επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. Όσοι δεν είχαν διαγνωσθεί ποτέ έως σήμερα με διαβήτη συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια υπολογισμού του κινδύνου να εμφανίσουν τη νόσο στο μέλλον και ανάλογα με το αποτέλεσμα τους δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο καθώς και συστάσεις για αλλαγή του τρόπου ζωής. Στους ήδη διεγνωσμένους ασθενείς με διαβήτη δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη διαχείριση των επιπλοκών της νόσου και δόθηκε σχετικό ενημερωτικό – εκπαιδευτικό υλικό. Φυσικά σε όσους επιθυμούσαν έγιναν και μετρήσεις τριχοειδικού σακχάρου. Η επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει οδηγό για ανάλογες δράσεις και στο κοντινό μέλλον. Η θέληση του επιστημονικού προσωπικού του Κ. Υ. Μουζακίου να προσφέρει, δουλεύοντας συλλογικά, όχι μόνο εντός των στενών ορίων του Κέντρου Υγείας, αλλά και έξω, στην κοινότητα, η προθυμία του Δήμου να συμβάλλει με τα δικά του μέσα στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων και η ενθουσιώδης ανταπόκριση των πολιτών εγγυάται τη συνέχιση αυτών των δράσεων.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουζακίου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο της πρόληψης στον τομέα της υγείας, όπως επίσης και για την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας υγειονομικής κάλυψης στην περιοχή μας, με στόχο οι συμπολίτες μας να νοιώθουν τη σιγουριά και την ασφάλεια που επιβάλλεται σε ζητήματα πρωτοβάθμιας υγείας. Η μεγάλη κατάκτηση της δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι, σε συνδυασμό με την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα στον τομέα της υγείας στην περιοχή μας. Η δημοτική μας αρχή θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίζει και στο μέλλον κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Δήμο μας και στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός που συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

diavitis-mouzaki-1

diavitis-mouzaki-2
Total
0
Shares