Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» (φωτό)

DSCN4124

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Με μεγάλη επιτυχία κύλησε  το Μουσικοθεατρικό έργο «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Η Ενοριακή Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα μάγεψε, τόσο  με την ερμηνεία τους στις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες όσο και στην εκτέλεση της  θεατρικής παράστασης του έργου «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα». Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου το οποίο τα επιβράβευσε  με χειροκροτήματα  και επιφωνήματα ευχαρίστησης και χαράς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγγελος π. Αλέξιος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Λάμπρος.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες τόσο στον Χοράρχη

κ. Λεωνίδα Πλαστάρα όσο και στις καθηγήτριες  και τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας γι’ αυτήν την ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις ψυχές όλων των παρευρεθέντων. Ευχαριστίες επίσης οφείλονται και στους Γονείς των παιδιών που τα εμπιστεύονται στα κατηχητικά του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Χρυσόστομος και είπε :

«Μία πραγματικά πανέμορφη γιορτή ζήσαμε σήμερα, αγαπητοί μου, γεμάτη από συγκίνηση και πολλά μηνύματα, που χάρη στα παιδιά και στην υπέροχη παρουσίασή τους, έφτασαν κατευθείαν στην καρδία μας και μίλησαν μέσα στην ψυχή μας!

Κι ο Χριστός μας, γεύτηκε την μοναξιά και την αδιαφορία των ανθρώπων της εποχής του, όπως όλοι ακούσαμε αυτές τις ημέρες από τα Ιερά Ευαγγέλια. Έζησε και την σκληρότητα των συγχρόνων του αλλά και την οργή και τον θυμό και τον διωγμό από τον Ηρώδη! Μαζί με τον Χριστό που γίνεται παιδάκι, γιορτάζουν και όλα τα παιδάκια! Με πρώτα και καλύτερα όλα εκείνα τα βρέφη και τα νήπια που μαρτύρησαν για χάρη Του από τις πρώτες μέρες της Γέννησής Του! Επομένως, αν ένα πρόσωπο αγαπάει τα παιδάκια, όλα τα παιδάκια, Αυτός είναι ο Κύριος μας!

Ομοίως, επιζητεί θα λέγαμε την συντροφιά των παιδιών, τα θέλει κοντά Του! Και πάντα θα πρέπει να το λέμε στα παιδιά ότι με μυστικό τρόπο ο Χριστός βρίσκεται κοντά τους! Και θέλει τα παιδιά μαζί Του πρωτίστως, γιατί και Εκείνος γεύτηκε το κρύο και την μοναξιά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων, όπως αυτό το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Και είναι βέβαιο, ότι όση λύπη κι αν αισθανόμαστε για την ιστορία αυτού του κοριτσιού και κατ’ επέκταση για όλα τα παιδιά που είναι μόνα τους και ζουν δίχως αγάπη, δίχως τα αυτονόητα και τα απαραίτητα, ακόμη περισσότερη συμπόνια αισθάνεται ο Χριστός για όλα αυτά τα παιδάκια.

Θερμά θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα, τα αγαπητά μας παιδιά! Πού μας  χάρισαν τόσο ζωντανά και όμορφα την ιστορία που αναφέρεται στο κοριτσάκι με τα σπίρτα!  Μπράβο σας παιδιά μου! Μας συγκινήσατε! Μας μεταδώσατε την αθωότητα των ψυχών σας! Την καλοσύνη των καρδιών σας! Ο μικρός Χριστός πάντα να σας ευλογεί και να σας προστατεύει!

Τα συγχαρητήρια, όμως αξίζει να δοθούν και στον κύριο Λεωνίδα Πλαστάρα τον έξοχο αυτόν διευθυντή και εμπνευστή της σημερινής μας γιορτής! Τιμούμε και εκτιμούμε τον άνθρωπο αυτόν που οικειοθελώς και εθελοντικώς δαπανά χρόνο και ψυχή στην οργάνωση και την βελτίωση της χορωδίας σας και μάλιστα συνεχόμενα για τόσα χρόνια! Είναι ακούραστος σε θέματα  καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκφραστικά πρωτότυπος, όπως και σήμερα είδαμε στην  παρουσίαση μιας τόσο κλασσικής ιστορίας και φυσικά πάντα κοντά στην παράδοση του τόπου και στην Πίστη της Εκκλησίας μας! Με αυτά τα ακατανίκητα στοιχεία έφτιαξε, ζωντάνεψε και άνδρωσε αυτό το αρμονικότατο και ικανότατο χορωδιακό σύνολο που όχι μόνον μας εμπνέει και μας ψυχαγωγεί, αλλά και μας προικίζει σε κάθε εκδήλωση με πνευματικά και ανώτερα μηνύματα και αισθήματα. Αξίζει να πούμε ότι χάρη στις θυσίες τόσο των παιδιών όσο και του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα η χορωδία της ενορία σας, μας έχει χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας όχι μόνο εντός Τρικάλων, αλλά και πέρα από τον τόπο μας, έχει καταστεί διάσημη, γνωστή και αγαπητή ! Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες και σε σας κύριε Πλαστάρα! Έτσι να συνεχίσετε να μας εμπνέετε και να μας συγκινείτε!

Δεν είναι όμως δυνατόν, αγαπητοί μου, δεν είναι δυνατόν να μην στρέψω τον λόγο μου προς το πρόσωπο που είναι πηγή για την κάθε δραστηριότητα της ενορία σας, τον εμπνευστή για όλους εμάς τους κληρικούς και λαϊκούς και ακόμη και για μένα που είμαι νεότερος, τον πατέρα Απόστολο! Αυτός ο πολυτάλαντος λευίτης, εδώ και τόσες δεκαετίες εργάστηκε ακούραστα, ταπεινά και αγόγγυστα και στην κυριολεξία αναδιαμόρφωσε και αναγέννησε το Άγιο Αθανάσιο. Να μνημονεύσω τα κατηχητικά σας σχολεία ;  Να μνημονεύσω την χορωδία σας;  Να μνημονεύσω αυτό το πνευματικό κέντρο, το τόσο άρτιο και καλαίσθητο ; Να μνημονεύσω την άψογη ανακαίνιση και επέκταση του Ιερού Ναού;  Την ανάδειξη και ανάπλαση του προαύλιου χώρου; Την αγιογράφηση ;Την άψογη λειτουργία της ενορίας ; Την πνευματική εργασία  μέσω της εξομολόγησης; Την φιλομόναχη αύρα που πάντα έφερνε στην περιοχή μας; Τα δώρα που μας έχει χαρίσει στην Μητρόπολή μας, όπως τον συνεφημέριό του, που μόλις πριν τρείς (3) μέρες χειροτονήσαμε πατέρα Παναγιώτη; Τα εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά που σκύβουν και βρίσκουν ανάπαυση στο πολύπειρο πετραχήλι του; Τα υπέροχα και άξια παιδιά του που ως και στον ιερό Άθωνα χάρισε; Και φυσικά αναφέρομαι στον πατέρα Δομετιανό, το ταπεινό καλογεράκι της  Παναγίας μας στην πανεύφημη Σιμωνόπετρα.  Τί να αφήσω και από πού να αρχίσω! Ποια λόγια μου είναι ικανά να καλύψουν τα τόσα χρόνια της δράσης του και της προσφοράς του! Έχετε σήμερα, πάτερ Απόστολε, την ευγνωμοσύνη όλων μας μέσα από την καρδιά μας!

Σας ευχαριστώ κι εσάς, αγαπητοί μου αδελφοί, που ήρθατε απόψε εδώ στην τόσο όμορφη αυτή γιορτή και που πάντα στέκεστε κοντά τόσο στην ενορία σας όσο και στην Μητρόπολή μας!

Εύχομαι σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!»




Total
0
Shares
Previous Article

Επισκέψεις της ΝΟ.Δ.Ε N. Καρδίτσας σε ιδρύματα της πόλης

Next Article

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Π.Υ. Μουζακίου

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…