Μεγάλη φωτιά στην Γαλλία: Μάχη για 650 πυροσβέστες στη Βαρ

galia fotia

Μεγάλη φωτιά στην Γαλλία: Μάχη για 650 πυροσβέστες στη Βαρ

  Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην νότια Γαλλία καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιφέρεια Βαρ. Ήδη έχουν απανθρακωθεί χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

  Η φωτιά μαίνεται κοντά στο χωριό Γκονφαρόν, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Σεν Τροπέ, στη γαλλική Ριβιέρα. Στους κατοίκους δόθηκε εντολή από τις αρχές να μείνουν μακριά από τις φλόγες. «Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς» για το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν μέσω Twitter.

  Σύμφωνα με τον υπουργό, στην περιοχή επιχειρούν 650 πυροσβέστες, με πρώτιστο μέλημα την προστασία των κατοίκων. Πυροσβεστικά αεροσκάφη επίσης πήραν μέρος στην επιχείρηση, που έχει απανθρακώσει ήδη χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

  Αρκετές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου βρέθηκαν αντιμέτωπες με καταστροφικές και σε μερικές περιπτώσεις φονικές δασικές πυρκαγιές, που διευκολύνθηκαν από κύμα καύσωνα τις τελευταίες εβδομάδες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αλγερία, που θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Η Γαλλία είχε μείνει αλώβητη – μέχρι χθες.
Total
0
Shares